NEMA BLOKADA AUTO-PUTEVA: Odgovor Dodika na bunt opozicije u Banjaluci

S. M.

08. 10. 2022. u 07:10

JEDNI grade auto-puteve, drugi bi da ih blokiraju.

НЕМА БЛОКАДА АУТО-ПУТЕВА: Одговор Додика на бунт опозиције у Бањалуци

Foto privatna arhiva

U Republici Srpskoj neće biti blokada auto-puteva. Važno je biti kandidat za predsednika Srpske i svako mora da se navikne i na pobede i na poraze. Ko dobija izbore ima pravo da se veseli, a ko gubi ima pravo da se ljuti.

Tako je lider SNSD Milorad Dodik reagovao na mogućnost da i blokade najvažnijih saobraćajnica postanu sredstvo u borbi protiv "krađe" na izborima za predsednika Republike Srpske, a što se čulo u četvrtak na protestu opozicije u Banjaluci. Dodik je ukazao da je najvažnije što na protestu nije bilo ekscesa, uz napomenu da svako ima pravo da izražava svoje demokratske stavove.

Povodom optužbi opozicije u RS da su izbori pokradeni oglasila se i Centralna izborna komisija BiH, navodeći da, nažalost, više od 1.000 biračkih odbora nisu ispunili zakonsku obavezu, i da zato nisu saopšteni rezultati u roku od 24 sata.

- Što se tiče eventualnih, kako kažu iz opozicije izbornih krađa, napominjem da se brojanje glasova obavlja na biračkim mestima, i da to rade birački odbori. CIK u tom smislu nema odgovornost, ali bi imao ukoliko se ne bi ispitali svi navodi i ako se ne bi preduzele sve zakonske radnje. Pre nego što izvršimo provere, rano je govoriti da li je nešto tačno ili ne. Na nas ne sme uticati bilo kakva atmosfera. Moramo raditi na osnovu zakona, bez obzira što uvažavamo zabrinutost - poručuje Suad Arnautović, predsednik CIK BiH.

Vlada do polovine decembra

Prema zakonu, CIK BiH ima rok od mesec dana od završetka izbora da potvrdi rezultate i tada kreće proces formiranja institucija. Republika Srpska, po pravilu, održava konstitutivnu sednicu Skupštine mesec dana od završetka izbora, a Vladu formira do polovine decembra, i to je najčešće 18. decembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)