SEĆANJE NA JUNAKA KOJI SE RETKO RAĐA: U Trebinju služen parastos komandantu čuvene Bobanske čete Nedeljku Vidakoviću

D. CURAĆ

28. 09. 2022. u 06:00

KOD spomenika vojvodi Nedeljku Vidakoviću u Trebinju, komandantu Bobanske čete, služen je parastos povodom 28 godine od njegove pogibije 1994. godine na Borcima kod Konjica.

СЕЋАЊЕ НА ЈУНАКА КОЈИ СЕ РЕТКО РАЂА: У Требињу служен парастос команданту чувене Бобанске чете Недељку Видаковићу

Saborci iz Bobanske čete, Foto D. Curać

Brojni saborci, članovi porodice, prijatelji i poštovaoci i ove godine okupili su se da odaju poštu komandantu čuvene Bobanske čete, koja je za vreme odbrambeno-otadžbinskog rata bila prepoznatljiva po svojoj hrabrošću tamo gde je bilo najteže. Dragan Ristić Beli, koji je nakon Vidakovića preuzeo komandu nad Bobanskom četom, rekao je da se nikada neće zaboraviti pogibija čoveka koji je bio veliki patriota.

- Žrtva vojvodina je bila velika. Od kada znam za njega uvek je bio veliki Srbin, veliki poštovalac srpskog naroda. Taj dan kada je on poginuo mi smo izgubili velikog čoveka, borca i patriotu koji nije štedeo svoj život. Nažalost, ta jedna granata je bila presudna da ga zustavi, a mi smo izgubili junaka koji se retko rađa - istakao je Ristić. Od iste granate poginuli su i pripadnici Vojske Republike Srpske kapetan Dragan Slijepčević i major LJubiša Popović, dok je od posledica ranjavanja u januaru 1995. preminuo Aleksandar Masleša, najmlađi borac Trebinjske brigade. Dodaje da mu je posebno drago što je na ovom skupu video veliki broj dece jer oni treba da uče i da prenose budućim generacijama šta se ovde dešavalo. Bobanska četa formirana je 25. maja 1992. u selu Šćenica, i bila je elitna udarna jedinica Trebinjske brigade. Od 120 boraca, 23 su poginula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

UNICREDIT PODRŠKA MALIM PREDUZETNICIMA: Biznis klijentima UniCredit Banke Srbija omogućen Tap on Phone - terminal na mobilnom telefonu