SAMOHRANOM OCU POTREBNA POMOĆ: Dijabetičar brine o ćerki koja ima paralizu

S. M.

14. 09. 2022. u 06:50

SAMOHRANI otac Darko Vujinović (45) iz Banjaluke koji boluje od dijabetesa tipa jedan, nedavno je operisao tromb na srcu i trenutno je u lošem zdravstvenom stanju hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Srpske, te mu je potrebna pomoć humanih ljudi.

САМОХРАНОМ ОЦУ ПОТРЕБНА ПОМОЋ: Дијабетичар брине о ћерки која има парализу

Foto: Fejsbuk

Darko se sam brine o ćerki Sari (12) koja je dete sa poteškoćama u razvoju, odnosno boluje od epilepsije i cerebralne paralize.

Njegova dugogodišnja prijateljica Radijana Marić ispričala je za medije da je Darku novac potreban za dalje lečenje i lekove zbog čega su njegovi prijatelji pokrenuli humanitarnu akciju putem društvenih mreža. Pojašnjava da Darko već duže vreme boluje od dijabetesa, i da se situacija zakomplikovala kada mu je otkriven tromb na srcu.

- Pao mu je pritisak, osetio se loše i jedva je došao do Hitne pomoći, gde su mu ustanovili da ima tromb na srcu. Hitno je prebačen u Beograd i nakon što je dijagnoza potvrđena operisali su ga - rekla je Marićeva, i dodala da je na operaciju stigao "u pet do 12".

Operacija je dobro prošla, ali Darkovo stanje se zakomplikovalo i ležao je u Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje 43 dana. Darko se sada nalazi u UKC RS, a kako kaže Radijana, zdravstveno stanje mu je loše, iako je nešto bolje u odnosu na prethodni period.

- Tabani su mu potpuno crni i teško se oporavlja, zato što je imao mnogo vode u plućima. Pojavila se i neka bakterija, koja se nije mogla sanirati i nisu ga mogli pustiti iz bolnice, a na to sve u jednom momentu su mu otkazali bubrezi i pao je u komu - rekla je Marićeva.

Dok je Darko odsutan, Sara se nalazi kod babe i dede.

- Još ne znamo koliko će novca trebati za Darkovo dalje lečenje, ali je njemu svaka pomoć dobrodošla. Novac je, osim za Darka, potreban za Saru. Baba i deda se brinu o njoj, ali uz svu dobru volju ne mogu sami to izneti, pa bi trebalo platiti ženu koja bi deo vremena brinula o njoj. Darko mi je kao brat, prijatelji smo više od 25 godina, dobar je čovek i otac, veliki borac i treba da mu pomognemo da dobije ovu bitku - poručuje Marićeva.

RAČUN ZA POMOĆ

SVI oni koji žele pomoći ovom samohranom ocu, to mogu učiniti uplatom novca na sledeći način: Sparkasse bank DD, poslovnica Banjaluka, Vase Pelagića br.10, na br. tekućeg računa za KM uplate: 1995636021675206. Instrukcije za devizne uplate je Sparkasse bank DD BiH, Zmaj od Bosne br.7, 71.000 Sarajevo, Svift: ABSBBA22, IBAN BA 391995636021675206

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POJAVIO SE NOVI SNIMAK! Evo kako je Novak Đoković pogođen flašom u glavu (VIDEO)