DVE ŠKOLE BEZ ĐAKA PRVAKA: U šest zvorničkih škola, od 3.500 osnovaca, njih 114 krenulo u prvi razred

V. MITRIĆ

06. 09. 2022. u 07:14

OD 3.500 osnovaca, u šest zvorničkih škola, 314 je đaka prvaka. Svima đacima početak nove školske godine čestitao je i poželeo uspeh Zoran Stevanović, gradonačelnik Zvornika, ističući da će lokalna samouprava i dalje činiti sve da uslovi u kojima učenici borave budu na što višem nivou, i da tamo gde je potrebno još ulaganja to završe ove i sledeće godine.

ДВЕ ШКОЛЕ БЕЗ ЂАКА ПРВАКА: У шест зворничких школа, од 3.500 основаца, њих 114 кренуло у први разред

Foto: GU Zvornik

- Mi ćemo započeti radove na sanaciji zgrade osnovne škole u Petkovcima, a završavamo manje prepravke u školi u Roćeviću i Branjevu - rekao je načelnik grada na Drini. - Ono što je suština jeste da ovo društvo i Vlada Republike Srpske zajedno s lokalnim zajednicama čine sve da đaka bude više.

To što će, dodaje Stevanović, majke sa četvoro i više dece koje su nezaposlene dobijati mesečnu naknadu od 750 KM je jedan iskorak napred. Neće to preko noći popraviti sliku i broj dece u tim sredinama, ali je dobar znak zahvalnosti prema majkama koje su rodile više dece, a nezaposlene su.
Njegov predlog je oduvek bio da sve majke koje rode toliko dece imaju nacionalnu penziju koja bi bila u današnjim uslovima barem 1.000 KM i ovo društvo mora da traži mogućnost da se to i ostvari.
Stevanović se družio s prvačićima kojima je uručio prigodne poklone, u zvorničkoj Osnovnoj školi "Sveti Sava" i u područnoj školi čelopečke OŠ "Desanka Maksimović" u Karakaju. Direktor zvorničke škole Goran Ivanović rekao je da je u tu ustanovu upisano 135 prvaka i to u matičnu školu 130 i u dve područne, na Diviču i u Liplju, još pet, dok u preostale dve područne škole nije upisan nijedan učenik.

PRIPREME NA VREME

DIREKTORKA OŠ "Desanka Maksimović" Sanja Tanacković kaže da su pripreme za početak školske 2022/2023. godine obavljene na vreme, kao i da je nastava redovno počela.

- Upisali smo 96 prvačića, što je na nivou prethodnih godina. U područnom odeljenju u Karakaju imamo 21 učenika upisanog u prvi razred, dok škola sa svim područnim odeljenjima broji 1.070 đaka - kaže Tanaskovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024