UHAPŠENI ŠTITILI NARUČIOCA UBISTVA? Istraga u slučaju likvidacije načelnika prijedorske kriminalističke policije

S. M.

06. 09. 2022. u 07:44

PRIPADNICI MUP RS uhapsili su juče tri osobe koje se dovode u vezu sa organizovanom kriminalnom grupom koju je predvodio Dalibor Railić zvani Dugi, koji je označen kao naručilac ubistva Radenka Bašića, načelnika prijedorske kriminalističke policije.

УХАПШЕНИ ШТИТИЛИ НАРУЧИОЦА УБИСТВА? Истрага у случају ликвидације начелника приједорске криминалистичке полиције

Dalibor Railić, Foto kozarski.com

Kako nezvanično saznajemo, uhapšeni su Dejan Jurišić, Haris Gredelj i Bojan Dejanović. Jurišić je, pripadnik Policijske uprave Prijedor, dok je Dejanović kum Dalibora Railića.

Oni su, prema nezvaničnim informacijama, iz policije navodno bili angažovani na zaštiti Railića.

U MUP Srpske navode da su svi osumnjičeni počinili krivično delo organizovani kriminal. Takođe, navodeći inicijale, ističu da se uhapšeni terete i za i druga dela, za iznudu i zloupotrebu službenog položaja, kao i za neovlašćenu proizvodnju i promet droge. Oni će nakon završene kriminalističke obrade biti sprovedeni u Tužilaštvo BiH.

MUP RS

- S obzirom na to da je D. J. policijski službenik Policijske uprave Prijedor, biće suspendovan i protiv njega će biti podnet zahtev za sprovođenje unutrašnjeg postupka - rekla je portparol MUP RS Danica Gnjatović.

Podsetimo, Radenko Bašić ubijen je 21. marta u predorskom naselju Pećani. Bašić je peške išao na posao kada mu je ubica prišao s leđa i u potiljak ispalio hitac iz pištolja, najverovatnije 7,65 milimetara. Pištolj iz kojeg je Bašić ubijen nikada nije pronađen, kao ni čaura, a istragom je utvrđeno da je u Bašića pucano kroz platnenu vreću, upravo da bi ubica zadržao čauru.

Kao direktni izvršilac ovog ubistva sumnjiči se Aleksandar Miljatović, dok je Dalibor Railić Dugi označen kao naručilac, a njega zajedno sa Veljkom Ugrenovićem i drugima sumnjiče za organizovani kriminal u vezi sa prometom narkotika. Pored njih, predmetom je obuhvaćen i Igor Repajić, inače kum Aleksandra Miljatovića, koji je osumnjičen za pomaganje u bekstvu.

ISTRAGU PREUZELO TUŽILAŠTVO BiH

ŠTO se tiče istrage slučaja ubistva načelnika Bašića, njega je 20. jula preuzelo Tužilaštavo BiH, kojem je predmet ustupilo Republičko tužilaštvo RS. Inače, Railić je još od hapšenja u martu ove godine bio u nadležnosti Tužilaštva BiH koje ga, osim za ubistvo Bašića, ispituje i zbog trgovine narkoticima. Preuzimanjem predmeta završena je priča oko nadležnosti, budući da je istragu prvo vodilo OJT u Prijedoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UGROZILI NOVAKU ŽIVOT?! Skandal u Rimu, ovo je Đoković doživeo posle udarca flašom u glavu!