DODIK JASNO ODGOVORIO: Bisera Turković iznosi neistine

Novosti online

30. 08. 2022. u 22:06

SAMO dan nakon što je u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH pokrenuta inicijativa za njenu smenu, ministarska spoljnih poslova u Savetu ministara Bisera Turković ponovo je umesto usaglašenih stavova zajedničkih institucija javno zastupala stavove SDA.

ДОДИК ЈАСНО ОДГОВОРИО: Бисера Турковић износи неистине

Foto: Tanjug/Rade Prelić/Jutjub/N1

Na Bled stratedžik forumu u Sloveniji, posvećenom evropskom putu zemalja Zapadnog Balkana Turkovićeva je rekla da je problem BiH tzv. proruski uticaj i blokada bh. institucija.

Otvoreno se založila za građansku BiH i optužila Hrvatsku i Srbiju da se mešaju u izborno zakonodavstvo.

- Naši susedi otvoreno se mešaju u domaću politiku i Izborni zakon. Kažu da sva tri konstitutivna naroda moraju biti jednaki. U redu, ali šta je sa ostalima, moja majka je Hrvatica, otac Bošnjak, ko sam ja? Primorana sam da budem ili jedno ili drugo, zašto ne mogu da budem bosankohercegovački građanin - rekla je Turkovićeva.

Istup Bisere Turković nije usaglašen, ona ne može i nije govorila u ime BiH pogotovo nakon što je pokrenut njen opoziv, reagovao je srpski član Predsedništva Milorad Dodik zapitavši gde su dokazi za sve što je rekla.

- Gori su oni koji je slušaju na tom forumu u Bledu, oni ruše BiH jer prihvataju takve laži. Vidim da je tamo bio i Kristijan Šmit koji nije visoki predstavnik. Iznosi neistine i kako je moguće da je slušaju, odakle dokazi da se Srbija meša u izborno zakonodavstvo? To je samo dokaz da je BiH neodrživa - naglasio je Dodik. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)