SKUPLJE KARTE ILI PEŠICE: Banjalučki prevoznici u problemu zbog poskupljenja goriva, parkiraće autobuse

S. M.

25. 06. 2022. u 07:00

UKOLIKO ne dođe do dogovora na relaciji Grad Banjaluka - prevoznici, a koji se odnosi na nove cene karata jer cena goriva konstantno raste, prevoznici će zaustaviti autobuse od 1. jula i Banjaluka će biti bez javnog prevoza.

СКУПЉЕ КАРТЕ ИЛИ ПЕШИЦЕ: Бањалучки превозници у проблему због поскупљења горива, паркираће аутобусе

Foto D. Pozderović

Direktor "Autoprevoza" Dejan Mijić je kazao da je na sastanku održanom u petak sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem bilo nagoveštaja da bi u ponedeljak mogli dobiti rešenje.

- Ako ne bude rešenja, ući ćemo u obustavu saobraćaja i smanjenja kapaciteta preduzeća.

Mi smo sve rezerve potrošili na funkcionisanje javnog prevoza - kazao je Mijić.

Gradonačelnik je nakon sastanka sa prevoznicima poručio da su stavovi gradske administracije jasni i da je Grad maksimalna brana poskupljenjima, ali i da imaju ograničen budžet.

- Bez obzira na dobru volju koju imamo, ne možemo nadoknaditi sve. Skuplji su projekti izgradnje vodovodne mreže, puteva, mostova, i to sve moramo pokriti. Tražili smo kompromisno rešenje, prevoznici žele 40 do 50 odsto skuplje karte, rekli smo da ne može toliko. Prepolovićemo - tako što će Grad namiriti pola od toga, a jedan deo poskupljenja da ide na teret radničkih karata, jer to izmiruju poslodavci dok je takvo rešenje neosetno za radnika. Grad bi takođe preuzeo teret poskupljenja umesto penzionera, studenata i srednjoškolaca - kazao je gradonačelnik nakon sastanka.

Ovakav cenovnik biće predložen na sedinci Skupštine Grada koja je zakazana za 29. jun.

Do tada, neće se prodavati karte u javnom prevozu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

LEGLA NA HAUBU AUTA U POKRETU: Snimak iz Beograda zaprepastio mreže (VIDEO)