LEPOTE VOJVOĐANSKIH RAVNICA U TREBINJU: Bogatstva pojkrajine predstavljena Hercegovcima

J. L.

08. 05. 2022. u 20:06

LEPOTA i potencijali vojvođanske ravnice, kojih nije malo, predstavljeni su ovog vikenda na "Danima Vojvodine" u Trebinju.

ЛЕПОТЕ ВОЈВОЂАНСКИХ РАВНИЦА У ТРЕБИЊУ: Богатства појкрајине представљена Херцеговцима

Foto: Pokrajinska vlada

Ova turističko - privredna manifestacija, koju organizuju Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam i Turistička organizacija Vojvodine, na najbolji način objedinjuje i prezentuje turističku ponudu panonske nizije.

Fokus predstavljanja ponude Vojvodine su gastronomija i aktivni odmor, prevashodno kroz predstavljanje projekta ,,Vojvođanski ručak", koji je, pored ekskluzivnog štampanog izdanja, bogatiji i za veb portal koji je objedinjena baza gastronomske ponude u Vojvodini i za školu kuvanja. Aktivan odmor u Vojvodini se predstavlja putem posebnog projekta pod nazivom ,,Vojvodinamično", a jedan od prvih koraka u realizaciji jeste podrška turističko - rekreativnoj manifestaciji ,,Tour de Fruška", koja će biti održana u Vrdniku i duž biciklističkih staza Fruške gore od 20. do 22. maja 2022. godine.

Turistička organizacija Vojvodine je najavila i održavanje i ovogodišnjeg događaja ,,Walk & Wine" na Fruškoj gori.

-Prema zadnjim statističkim podacima, povećanje broja gostiju na teritoriji Vojvodine iznosi više od 50 odsto, što pokazuje da smo uspeli da zadržimo turiste i očigledno je da smo uspeli, u saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine i Privrednom komorom Vojvodine, da razvijemo održiv sistem - poručio je dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dodajući da je zajedništvo veoma važan aspekt napretka i unapređenja kako privrednih okolnosti, tako i turističkih delatnosti. - Pozivam  predstavnike Trebinja da učestvuju i predstave se na predstojećim događajima i sajamskim manifestacijama, počev od Sajma poljoprivrede, potom na velikom turističkom samitu, i na Sajmu turizma, koji će u redovnim terminima biti održani u 2022. godini.

Gradonačelnik Trebinja je rekao da se ovakvim manifestacijama utiče na intenzivnije umrežavanje gradova, regiona i ljudi, kao i da čitavu vojvođansku priču Trebinje doživljava emotivno, posebno sa aspekta međusobnog pomaganja i uvažavanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)