CRVENE RUŽE NA "MALOM ZEJTINLIKU": Učenici tri osnovne škole na istorijskom času povodom obeležavanja "Dana odbrane Ilidže"

M. REGOJE

30. 04. 2022. u 08:12

U OKVIRU obeležavanja "Dana odbrane Ilidže" 300 učenika osnovnih škola "Jovan Dučić", "Aleksa Šantić" i "Petar Petrović Njegoš" prisustvovali su istorijskom času, a polaganjem crvenih ruža na centralni spomenik na vojničkom groblju "Mali Zejtinlik" odali su počast poginulim srpskim borcima.

ЦРВЕНЕ РУЖЕ НА МАЛОМ ЗЕЈТИНЛИКУ: Ученици три основне школе на историјском часу поводом обележавања Дана одбране Илиџе

Foto Arhiva

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da je vojničko groblje simbol golgote i stradanja sarajevskih Srba, ali i sveto mesto sa kojeg treba slati poruku mira i praštanja.

- Mladi naraštaji moraju da znaju dešavanja izproteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata, kako se istorija nikada ne bi ponovila - istakao je Božović.

Predsednik Boračke organizacije "Ilidžanski borac" Goran Šehovac podsetio je da su u egzodusu sarajevski Srbi, napuštajući svoja vekovna ognjišta, prenosili svoje poginule članove porodice na Sokolac.

- Sa ovog mesta pruža se pogled na beskonačno polje mermernih krstova koji nas opominju i podsećaju na krvavu istoriju minulog rata - rekla je Dragana Kovač, veroučiteljica iz OŠ "Aleksa Šantić" u Vojkovićima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)