BISERA KOČI AERODROM: Ministar za transport u SM BiH o projektu u Trebinju

V. N.

02. 04. 2022. u 07:13

MINISTAR komunikacija i transporta u Savetu ministara Vojin Mitrović rekao je da ministarka inostranih poslova Bisera Turković na sve moguće načine pokušava da ograniči aktivnosti u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju, jer je interes određenih struktura iz Sarajeva da taj projekat ne bude ostvaren.

БИСЕРА КОЧИ АЕРОДРОМ: Министар за транспорт у СМ БиХ о пројекту у Требињу

Vojin Mitrović, Foto SRNA

Mitrović je rekao da je Savet ministara krajem marta trebalo da da "zeleno svetlo" na nacrt memoranduma o saradnji između BiH i Srbije u vezi sa izgradnjom aerodroma u Trebinju, ali da je Turkovićeva dan uoči sednice obavestila Generalni sekretarijat da povlači prvobitno pozitivno mišljenje na memorandum.

- Ona je u svom obrazloženju navela da taj dokument treba vratiti i ponovo razmotriti pravni osnov, jer je u pitanju međunarodni projekat. Turkovićeva nije bila na Kolegijumu Saveta ministara pred samu sednicu, pa je bošnjačka strana zatražila da se ta tačka povuče sa dnevnog reda - naveo je Mitrović.

Kako je naglasio, memorandum nije u potpunosti zaustavljen, jer je sat vremena pred sednicu Saveta ministara promenjen naziv dokumenta u Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja memoranduma o razumevanju i saradnji.

- U prvoj varijanti bila je skraćena verzija kojom bi se izbeglo vođenje dodatnih pregovora, jer smo mi pregovore davno završili - istakao je Mitrović.

KOMPLIKUJU PROCEDURU

POSTUPAK koji je sada predložen je dodatno usložnjavanje i dva, tri koraka više nego što je bilo u ranijem predlogu - rekao je Mitrović.

- Sada je na Predsedništvu BiH da donese odluku, nakon koje će uslediti pregovori. Tek onda će memorandum ponovo biti dostavljen Savetu ministara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći