TREBINJE PRVO NA SAJMU U BERLINU: Međunarodno turističko priznanje dodeljeno gradu na Trebišnjici

D. CURAĆ

15. 03. 2022. u 07:13

GRAD Trebinje sa "Hercegovačkom kućom" pobednik je izbora - najbolja svetska priča o održivom turizmu.

ТРЕБИЊЕ ПРВО НА САЈМУ У БЕРЛИНУ: Међународно туристичко признање додељено граду на Требишњици

Foto D. Curać

To prestižno takmičenje održano je u okviru Green Destinations Story Awards - top 100 Međunarodnog sajma turizma "ITB 2022" u Berlinu, a kako kaže gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić sam plasman među šest najboljih priča bio je ogroman uspeh.

- Priželjkivali smo da se završi ovako, ali bili smo izuzetno zadovoljni, najpre kada smo uvršteni među 100 priča, a potom smo ušli u uži izbor među najboljih šest. Ovo je svakako veliki uspeh za Trebinje, kao i za Republiku Srpsku. I ovaj put se timski rad pokazao kao dobitna kombinacija, počev od "Hercegovačke kuće", preko Turističke organizacije, pa do svih turističkih radnika koji su dali svoj doprinos - istakao je gradonačelnik Ćurić.

On je dodao da njihov sledeći cilj da do 2030. postanu najpoželjniji mali grad na Balkanu.

"Hercegovačka kuća" predstavlja sjajan primer uključivanja lokalne zajednice i saradnje s čitavim nizom partnera. Radi se o brendiranom butiku domaćih hercegovačkih proizvoda u kojem lokalni proizvođači turistima mogu prodavati svoje tradicionalne proizvode i na taj način doprineti ekonomskom razvoju grada.

U Turističkoj organizaciji Trebinje smatraju da će ova nagrada biti još jedan "vetar u leđa" za sve one koji se bave tom granom privrede.

- Sami ste svesni da je u pitanju veliki uspeh koje je Trebinje ostvarilo, pogotovo ako se uzme u obzir da je u perspektivi svetskog turizma upravo taj održivi turizam. To nas sve motiviše da još više i bolje radimo na razvoju ove grane privrede - rekao je Žarko Vico, stručni saradnik u Turističkoj organizaciji Trebinje.

DRUGO MESTO ZAUZEO PERU

MEĐUNARODNI žiri takmičenja Grad Trebinje sa pričom "Hercegovačka kuća" uvrstio je među šest najboljih u okviru kategorije "Lokalni lanci snabdevanja", a drugo mesto zauzeo je Peru ispred trećeplasirane Kanade.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave