POLICIJA SPREMNA ZA IZAZOVE: U Trebinju počelo svečano obeležavanje 30 godina postojanja MUP-a Republike Srpske

D. CURAĆ

05. 03. 2022. u 06:08

TAKTIČKO-tehničkim zborom u Trebinju je počelo obeležavanje 30 godina MUP-a Republike Srpske.

ПОЛИЦИЈА СПРЕМНА ЗА ИЗАЗОВЕ: У Требињу почело свечано обележавање 30 година постојања МУП-а Републике Српске

Foto D. Curać

Prema rečima ministra Dragana Lukača, cilj je da građanima prikažu sredstva, opremu i naoružanje policijskih službenika - Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije i redovne policije.

- MUP RS može da se nosi sa svim izazovima i spremno je na svaki vid borbe da bi zaštitilo građane i njihovu bezbednost širom Srpske. Sve je to ono što koristimo u skladu sa zakonom, a u cilju zaštite naših građana i bezbednosti. Ove dane želimo da iskoristimo kao Dane otvorenih vrata kako bi deci školskog uzrasta pokazali sve ono čime policija raspolaže jer ta deca, budući policajci, brinuće o bezbednosti RS - rekao je Lukač.

Ministar je naglasio da MUP Srpske godinama radi na opremanju, obučavanju i dizanju kapaciteta policije na viši nivo, i da je uloženo mnogo sredstava u opremu, naoružanje i uniforme.

- Obučavanja su svakodnevno u našem centru za obuku u Zalužanima u Banjaluci, gde u svakom trenutku imamo ekipe Žandarmerije, redovne policije, SAJ i na taj način dižemo naše kapacitete na mnogo viši nivo - rekao je Lukač.

Foto D. Curać

Kako kažu u Trebinju, saradnja lokalne zajednice i MUP je na visokom nivou, a gradonačelnik Mirko Ćurić smatra da svi treba da se uključe i pomognu u rešavanju slučajeva poput paljevine vozila koji su i dalje nerešeni na području tog grada.

- Naša saradnja sa MUP-om je na visokom nivou. Trebinje je od turista, ali i građana ocenjeno visokom ocenom zbog dobre bezbednosti. Da problema ima, sigurno da ih ima, ali poruka svima je da se maksimalno uključe i daju svoj doprinos - rekao je Ćurić.

I načelnik PU Trebinje Siniša Laketa poručio je da svi građani u Hercegovini mogu i moraju da se osećaju bezbedno, a da su tu pripadnici MUP-a da im to omoguće.

NAJVEĆU PAŽNjU IZAZVAO "DESPOT"

NA Trgu slobode u Trebinju bila je izložena oprema policijskih službenika, a najveću pažnju građana i dece izazvala su dva borbena oklopna sredstva "despot". U sklopu obeležavanja održan je i koncert Policijskog orkestra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)