SRPSKU OKUPIRALO 200.000 TURISTA: Novogodišnji praznici doveli rekordan broj posetilaca u gradove širom RS

S. MIŠLjENOVIĆ

11. 01. 2022. u 08:12

NOVOGODIŠNjI praznici doneli su rekordan broj stranih turista koji su došli u Srpsku.

СРПСКУ ОКУПИРАЛО 200.000 ТУРИСТА: Новогодишњи празници довели рекордан број посетилаца у градове широм РС

Foto A. Čavić

Prema podacima Turističke organizacije Srpske, Banjaluka, Jahorina i Trebinje su bile među najposećenijim destinacijama. Pored proslave na otvorenom uz koncerte poznatih pevača imali su i Bijeljina, Doboj, Foča, Gradiška, Višegrad...

Iako se još sabiraju brojke turista u RS, IZ Saveza opština i gradova Srpske kažu za "Novosti" da je Srpsku u tri dana novogodišnjih praznika posetilo sigurno više od 200.000 turista, i dodaju da je realno da će ova godina biti među rekordnim kada su posete turista u pitanju. Od ukupnog broja turista koji su posetili RS u novogodišnjim praznicima samo u Banjaluci je bilo u tri dana oko Nove godine na koncertima je oko 70.000 ljudi. Ono što je posebno zanimljivo, i kako su potvrdili "Novostima" iz Turističke organizacije Banjaluka, jeste činjenica da je u najveći grad u Srpskoj stigao veliki broj turista iz Turske i Mađarske a što predstavlja pravo iznenađenje, pored već tradicionalno velikog broja gostiju iz Slovenije.

Miodrag Lončarević, Foto TORS

Miodrag Lončarević, direktor Turističke organizacije RS, kaže, za "Novosti", da su veliki doprinos ovolikoj poseti turista imale i organizovane proslave na otvorenom, kao i bogati zabavni program koji se ponudio turistima širom Srpske.

- Zvanične podatke o popunjenosti smeštajnih kapaciteta ćemo imati u narednom periodu, trenutno raspolažemo informacijama od kolega sa terena koji su zadovoljni posetom tokom novogodišnjih praznika - kaže Lončarevć.

Branka Branković, stručni saradnik za odnose sa javnošću Turističke organizacije Banjaluka, kaže da je ovaj grad bila top destinacija u novogodišnjim praznicima i da su hoteli i moteli bili puni i tražio se krevet više.

Nastup Ane Bekute, Foto A. Čavić

PUNE KASE

KAKO učimo da živimo sa koronom, na isti način se oporavlja i turizam. Smeštaj se traži na svakom koraku. Pogotovo se to odnosi sada na zimski turizam i Jahorinu kao top destinaciju. Gradovi i opštine profitiraju od turizma jer ogroman novac dolazi i pune se gradske i opštinske kase. Od velikog broja turista koristi imaju i hotelijeri i ugostitelji, a veći priliv novca će da se oseti i na platama zaposlenih - ističe Ljubiša Ćosić, predsednik Saveza opština i gradova Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri