SDS POBEDIO U 19 MESNIH ZAJEDNICA: SDS potopio SNSD na izborima u Modriči

Vid Blagojević

15. 11. 2021. u 16:55

KOALICIJA SDS i PDP ostvarila je ubedljivu pobedu na izborima za Savete Mesnih zajednica na području Modriče.

СДС ПОБЕДИО У 19 МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА: СДС потопио СНСД на изборима у Модричи

Foto: V.Blagojević

Od ukupno 24 mesne zajednice, SDS je sa PDP ili grupom građana pobedio u 19 mesnih zajednica.U preko 50% mesnih zajednica, SDS apslutnu većinu ima u 13 mesnih zajednica. Građani su poverenje dali za 105 kandidata SDS-a od 144 ukupno birana mandata.

Apsolutne pobede SDS je ostvario u Koprivnskoj Trebavi, Tolisi, Riječanima, Borovom Polju, Babešnici, Vranjaku, Vranjak Jedan, Krčevljanima, Koprivni, Modriča pet, Modriča tri, Modriča jedan i Skugriću.

Samo je Narodna partija Srpske pobedila u Gornjim Kladarima.

SNSD je bio najbliži pobedi nad SDS-om u Dobrinji, na kraju je bilo 4 mandata za SDS a tri za SNSD. PDP je pobedio u Dugom Polju a svoje prestavnike ima u još nekoliko mesnih zajednica. U Bošanjčkom selu Tarevci mandate su osvojili prestavnici Grupe građana iz tog sela, kao i u hrvatskim selima Čardak i Garevac, dok je u Donjim Kladarima pobedila “Grupa građana „Kladari”.

- Na izbore je izašlo nešto preko 15% građana sa prvom glasa što je za ovaj nivo izbora zadovoljavajuća izlaznost. Izbori su održani u skladu sa Zakonom i ni na jednom glasačkom mestu nije bilo nikavih problema. Moja ocena je da su izbori veoma uspešno organizvani i provedeni – rekla je nakon saopštavanja preliminarnih rezultata Olivera Čanić predsednica Opštinske izborne komisije u Modriči.

Nakon izbora oglasili su se i iz modričkog SDS sa porukom da je ovo dokaz kvalitetnog rada od preuzimanje opšitnske vlasti načelnika opštine Jovice Radulovića.

Hvala svim našim sugrađanima na poverenju, jer je i ovo dokaz da SDS sa svojim načelnikom vodi politiku u najboljem interesu Modriče i njenih građana – poručili su iz SDS Modriča.

BONUS VIDEO: BONUS VIDEO: BONUS VIDEO: KAKO PROVERITI RADNI STAŽ: Jelica Timotijević iz PIO fonda u novoj epizodi Ft1P

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna