PLANIRALI OTMICU PA PUŠTENI NA SLOBODU: Sanji Stupar određene mere zabrane

O.M.

27. 10. 2021. u 16:12

OKRUŽNI sud u Banjaluci pustio je na slobodu Dianu Jović Cvetinović, Sanju Stupar i Igora Perića iz Bijeljine koji su uhapšeni zbog sumnje da su planirali otmicu advokata Miloša Stevanovića.

ПЛАНИРАЛИ ОТМИЦУ ПА ПУШТЕНИ НА СЛОБОДУ: Сањи Ступар одређене мере забране

FOTO: Novosti

Ta odluka je usledila nakon što je sud odbio predlog Republičkog javnog tužilaštva RS za određivanje pritvora. Ipak Sanji Stupar su određene mere zabrane, ali ne zbog planiranja Stevanovićeve otmice, već zbog nedozvoljenog posedovanja oružja.

- Izrečena joj je mera zabrane sastajanja i komunikacije sa ostalim osumnjičenima, kojima se ne sme približiti na udaljenost manju od 200 metara. Zabrana joj i zabrana sastajanja i koumunikacije sa oštećenim na manje od 200 metara - saopštio je Okružni sud u Banjaluci.

U saopštenju se navodi da mere zabrane mogu trajati dok god za tim postoji potreba, a najduže do pravosnažnosti presude.

- Osumnjičena je upozorena da joj sud može odrediti pritvor ako prekrši mere zabrane - navode u sudu.

Prema nezvaničnim informacijama grupa je plan otmice skovala kako bi od Stevanovića naplatili dug od oko 500.000 KM koji je imao prema Jović Cvetinovićevoj. Operativni podaci ukazuju da su osumnjičeni pratili Stevanovića kako bi utvrdili njegove navike i plan je bio da ga u saobraćaju presretnu i otmu. Potom bi od njegove porodice tražili otkup, odnosno novac kako bi Stevanovića pustili na slobodu. Koliko su bili ozbiljni u svojoj nameri svedoči i činjenica da su za to pripremili i oružje, koje je policija pronašla i oduzela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati