PARLAMENT BOSNE I HERCEGOVINE: Srpski poslanici napustili zasedanje

S. M.

26. 10. 2021. u 19:01

POSLANICI Predstavničkog dom Parlamentarne skupštine BiH iz Federacije BiH nastavili su sednicu raspravom o Predlogu zakona o izmenama Izbornog zakona BiH, iako su svi srpski poslanici iz Republike Srpske, napustili zasedanje nakon tačke o smeni Sifeta Podžića.

ПАРЛАМЕНТ БОСНЕ И ХЕРЦЕГОВИНЕ: Српски посланици напустили заседање

FOTO RTRS

Šef Kluba SNSD u Parlamentu BiH Snježana Novaković Bursać izjavila je  da poslanici SNSD imaju nesporno prava i dužnost da se usprotive određenim strukturama u BiH, koje ne žele da prihvate odluke srpskog naroda i odnose sa Srbijom.

Ona je navela da je to jedini razlog zašto su danas učestvovali na sednici Predstavničkog doma kako bi podržali predsedavajućeg Saveta ministara Zorana Tegeltiju u njegovoj odluci da smeni ministra odbrane Sifeta Podžića, jer je kršeći Zakon o odbrani BiH, jednostranom odlukom, odgodio zajedničku vojnu vežbu Oružanih snaga BiH i Vojske Srbije na Manjači.

- Nema potrebe da elaborišem ustavni osnov. Ovim je vrlo jasno poslata neprihvatljiva poruka srpskom narodu, Srbiji i Republici Srpskoj - rekla je Bursaćeva novinarima u Sarajevu.

Ona je ukazala da su pojedini poslanici danas pokušali da izbegnu politički kontekst tvrdnjom da odluka predsjedavajućeg Tegeltije nema valjano obrazloženje.

- Odluka ima valjano obrazloženje i suštinsko utemeljenje u Ustavu i zakonu. Ali tim istim poslanicima nije smetalo da u odluci o imenovanju članova Centralne izborne komisije BiH nije bilo nijedno slovo o tome ni kojeg su zanimanja. Prisustvujemo strašnom licemerstvu i izbjegavanju suočavanja sa stvarnim činjenicama, ustavnim odredbama i nepoštovanju volje jednog naroda, pojasnila je Bursaćeva.

Osvrnuvši se na to što su tokom rasprave na sednici predstavnici Republike Srpske upoređivani sa nacistima, ona je istakla da je to, nažalost, očekivano.

- Nažalost takvo je javno mnenje koje se usmerava, što nije dobar put za međusobno razumevanje i uvažavanje, dodala je Bursaćeva.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)