DODIK: Sledeće sedmice biće spremna dokumentacija za vraćanje nadležnosti

S. M.

20. 10. 2021. u 17:43

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će do 28. oktobra, do polovine iduće sedmice, Srpska imati svu dokumentaciju u vezi sa vraćanjem nadležnosti Republici Srpskoj i zakazati sednicu Narodne skupštine.

ДОДИК: Следеће седмице биће спремна документација за враћање надлежности

FOTO: Novosti

Dodik je rekao da takve akcije ne ugoržavaju bezbednost nisi dovode do destabilizacije, već su motivisane primenom Ustava BiH.  On je na konferenciji za novinare u Banjaluci podsetio da je danas Narodna skupština donela danas Zakon o lekovima Republike Srpske, sa prelaznim zaključcima koji idu na to da se obezbedi redovno snabdevanje.

Dodik je podsetio da je Republika Srpska imala svoju Agenciju za lekove, kao i da prenos nadleženosti, koji se desio ranije, nije dao rezultate.

On je izjavio da je po instrukciji Bakira Izetbegovića i SDA, te glasovima svih muslimana danas smenjena je Gordana Tadić, glavni tužuilac Tužilaštva BiH.

Dodao je da ovo mora da se zaustavi ukoliko se želi nastaviti sa dejtonskom Bosnom i Hercegovinom.

-Ovo je osvetnički potez Visokog sudskog i tužilačkog saveta i urađen je po instrukciji SDA, kazao je Dodik i pročitao imena ljudi koji su glasali za smenu Tadićeve.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!