ĆULUM PRETIO MALIĆU!? Svedoci odbrane Siniše Šakića tvrde da on nije bio jedini osumnjičeni

O. MATAVULj

14. 10. 2021. u 07:13

VLADIMIR Malić, bivši policajac, izjavio je u Okružnom sudu u Banjaluci da je ga je nakon ubistva Slaviše Ćuluma policija uhapsila pod sumnjom da je bio direktni izvršilac tog zločina.

ЋУЛУМ ПРЕТИО МАЛИЋУ!? Сведоци одбране Синише Шакића тврде да он није био једини осумњичени

Foto ATV

Malić je saslušan kao svedok odbrane na suđenju Siniši Šakiću zvanom Kinez, optuženom da je zajedno s nepoznatom osobom 15. maja prošle godine iz zasede ubio Ćuluma na putu u Dragočaju kod Banjaluke.

- Istog dana sam lišen slobode i to pod sumnjom da sam direktni izvršilac Ćulumovog ubistva. Kasnije su to promenili i saslušali su me kao svedoka. Pretresli su me i oduzeli mi maskirne pantalone, crni ruksak, telefone i sve patike pa sam morao ići u papučama dok nisam kupio nove - rekao je Malić, koji je svojevremeno radio u obezbeđenju predsednika RS, a nakon što je izbačen iz MUP RS čak 16 puta je osuđen za više teških krivičnih dela.

Tužilac Snježana Petković tvrdila je da Malić tokom istrage nije saslušavan kao osumnjičeni, već samo kao svedok. Na pitanje da li je poznavao Ćuluma, Malić je rekao da jeste, i da je 2005. godine s njim delio ćeliju.

- Nismo bili u dobrim odnosima. Pe nego što je izašao iz zatvora preko posrednika je pretio da će me "lišiti života" - rekao je Malić.

Kao svedok odbrane saslušana je i učesnica "Survajvera" Vanja Mandić, kuma optuženog Šakića i bivša supruga Jovana Jošila. Potvrdila je da je, nakon ubistva Ćuluma, policija i nju pretresala.

- Oduzeli su moj automobil, koji su mi vratili nakon sedam-osam meseci. Uzeli su mobilne telefone, moje i od dece, dečje laptopove, koje do danas nisu vratili - rekla je Mandićeva.

Da je pretresana tokom istrage potvrdila je i sestra Jovana Jošila, Ana Inđić navodeći da su od nje oduzeta dva mobilna telefona. Suđenje se nastavlja 26. oktobra kada će biti saslušano još devet svedoka odbrane. Odbrana je zatražila od suda da Biološki fakultet u Beogradu dostavi DNK materijal s mesta zločina kako bi ga i sami mogli veštačiti.

Republičko javno tužilaštvo Šakića tereti da je u dogovoru s nepoznatom osobom nabavio motocikl, koji je koristio za "izviđanje" terena gde su planirali i izvršili ubistvo Slaviše Ćuluma.

KAKO OPTUŽENOG POGLEDATI U OČI?

REPUBLIČKI tužilac Snježana Petković nedavno je postala član VSTS i zbog dodatnih obaveza je tražila odlaganje narednog ročišta. Predsednik veća Branimir Jukić rekao je da će to dozvoliti samo ako mu glavni specijalni tužilac uputi dopis i kaže da nema zamenskog tužioca.

- Tužioci su promenjiva kategorija u suđenju. Imam odgovornost prema optuženima, posebno onima koji su u pritvoru. Kako zbog tolikih odlaganja da optuženog pogledam u oči? - pitao se Jukić, koji je uz saglasnost odbrane dozvolio odlaganje.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili