MARIĆ: "SIGURAN SI DA JE ON?" U Banjaluci nastavljeno suđenje Siniši Šakiću za ubistvo Slaviše Ćuluma 2020.

O. MATAVULj

07. 07. 2021. u 06:08

SLAVEN Marić, svedok tužilaštva na suđenju za ubistvo Slaviše Ćuluma, u vreme zločina je čuo pucnjavu i ubrzo je nedaleko od njega prošao motor sa kojeg je čuo glas kako govori: "Jesi li siguran da je to to, da je to on?".

МАРИЋ: СИГУРАН СИ ДА ЈЕ ОН? У Бањалуци настављено суђење Синиши Шакићу за убиство Славише Ћулума 2020.

Foto D. Pozderović/privatna arhiva

Za zločin je optužen Siniša Šakić zvani Kinez, koga optužnica tereti da je zajedno s nepoznatom osobom 15. maja 2020. iz zasede ubio Ćuluma na makadamskom putu u Dragočaju, nakon čega su pobegli motociklom.

- Šetao sam s decom i dok smo sporednim putem išli ka kući čuo sam pucnjavu, što je čuo i komšija Ivo Bogdanović. Radilo se o sedam do osam brzih, kratkih, uzastopnih pucnjeva, a 15 sekundi kasnije još nekoliko pojedinačnih. Posle pet minuta čujem da putem Motike - Dragočaj nailazi motor, laganog zvuka, a onda glas kako govori: "Jesi li siguran da je to to, da je to on?" - rekao je Marić.

Svedok kaže da motor nije video, jer se između njega i puta nalaze zelenilo i šiblje.

Pojasnio da je od puta bio udaljen 30 metara vazdušnom linijom, ali je uveren da je glas došao s motocikla. Međutim, nije mogao da se izjasni koliko je osoba bilo na motoru i da li je to neko govorio na telefon ili se direktno obraćao drugoj osobi.

Na pitanja Šakićevog branioca Željka Šurlana svedok je detaljno opisao gde se nalazio kada je čuo glas i šta se nalazilo oko njega. Dodao je da je u to vreme na putu video manji kamion. Kaže da je, između pucnjave i nailaska motora, do njega naišla rođaka koja je preuzela njegovo mlađe dete. Na pitanje da li je na putu video biciklistu i ljude na njivi, svedok je odgovorio da ih nije video. Pojasnio je da taj kraj dosta miran, ali da povremeno dolaze lovci, i da se čuje njihova pucnjava.

- Prigovaramo iskazu svedoka, jer je očigledno da nagađa. Između njega i puta su dva reda drveća i šiblja, ništa nije mogao videti, a ni čuti - rekao je Šurlan.

VIDEO MASKIRANE MUŠKARCE NA MOTORU

ISKAZ je dao i Ivo Bogdanović (85), čije je ispitivanje bilo otežano jer mu je sluh oštećen.

Potvrdio je da je 15. maja lane čuo pucnjavu, što mu je potvrdio i komšija Slaven, a kasnije je video motor koji je "proleteo kao metak" sa dvojicom muškaraca u maskirnim uniformama. Dan pre ubistva šetao je šumom i ugledao devet odsečenih drva, nedaleko od mesta zločina.

- Taj dan sam na putu video dva mlađa muškarca u maskirnim uniformama. Nosili su pletene kape na glavi, preko lica su imali masku, a jedan je nosio ruksak. Prošli su pored mene i rekli mi "zdravo". Odgovorio sam "zdravo", ali ih nisam smeo gledati u oči - ispričao je Ivo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu