GRADSKE SLUŽBE BIJELJINE: Ubrzano uklanjanje divljih deponija u Semberiji

V. M.

09. 10. 2021. u 16:24

NA PODRUČJU grada Bijeljina nadležne gradske službe sprovode intenzivne akcije na uklanjanju registrovanih divljih deponija.

ГРАДСКЕ СЛУЖБЕ БИЈЕЉИНЕ: Убрзано уклањање дивљих депонија у Семберији

Foto V. Mitrić


Prethodnih  dana završeno je uklanjanje divljih deponija  u Patkovači, LJeskovcu, Obarskoj, Amajlijama i Crnjelovu,  dok je na urbanom području čišćenje u toku.

Gradsko odeljenja Komunalne policije i Stambeno-komunalnih poslova i zaštite životne sredine ponovo apeluju na sugrađane da otpad odlažu na propisan način, a ne na javne i druge površine ne kojima to nije dozvoljeno. Takođe, u toku su kontrole i nesavesni sugrađani koji stvaraju divlje deponije biti kažnjavani, upozoreno je iz Odeljenja komunalne policije.

Foto V. Mitrić

Podršku naporima gradskih službi daju i savesni sugrađanini koji neretko dostvavljaju dokazni materijal o počiniocima prekršaja nepropisnog deponovaonja komunalng otpada i stvaranja divljih deponija. Na osnovu ovih dokaza, Komunalna policija preduzima mere i radnje iz svoje nadležnosti na kažnjavanju počinioca prekršaja, kojim se naređuje i da očiste deponovano smeće, dodaju iz ovog Odeljenja. Najnoviji je primer saradnje između Odeljenja komunalne policije i sugrađana u sprečavanju stvaranja divljih deponija dogodio se na području  Drinske starače, gde su protiv počinioca preduzete Zakonom predviđene mere.

Gradska uprava poziva sve sugrađane da budu odgovorni prema svojoj životnoj sredini, ali i da Komunalnoj policiji prijavljuju nesavesne ljude koji odlažu smeće kao im je ćef.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)