PRILIKA ZA UNAPREĐENJE POLJOPRIVREDE: Otvoren 19. Međunarodni sajam “Interagro 2021”

B. Milošević

07. 10. 2021. u 19:08 >> 19:09

UZ prisustvo 120 izlagača iz Republike Srpske, Srbije i regiona, na 6.000 metara kvadratnih izložbenog prostora, na Agrotržnom centru "Knez Ivo od Semberije" i na kome su izloženi poljoprivredna mehanizacija, semenski i sadni materijal, voće, povrće, prehrambeni i pčelinji proizvodi, otvoren je Devetnaesti međunarodni poljoprivredni sajam "Interagro 2021" u Bijeljini.

ПРИЛИКА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ПОЉОПРИВРЕДЕ: Отворен 19. Међународни сајам “Интерагро 2021”

Foto B. Milošević

- Po ovome što vidimo na Sajmu, ogledalo je stanja u poljoprivredi, i bez obzira na teška vremena, može se zaključiti, da poljoprivreda u Republici Srpskoj i BiH, ima perspektivu, rekao je Boris Pašalić, ministar poljoprivrede RS. Imali smo tešku godinu sa pandemijom,ali i sušom, koja je najveći danak uzela upravo u Semberiji. Vlada RS će, uz postojećih 75 miliona maraka, agrarnom budžetu izdvojiti dodatnih 13 miliona za poljoprivredu. U proteklom periodu investirano je u sisteme za navodnjavanje u Crnjelovu i Batkoviću, a uskoro počinje izgradnja još jednog sistema za navodnjavanje u Kojčinovcu, naglasio je ministar Pašalić, i dodao, da će procenjena vrednost poljoprivredne proizvodnje od 1,7 milijardi maraka, i pored suše, biti ostvarena.

Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović, rekao je, da ovakve sajamske manifestacije predstavljaju dobru priliku, za uvid u sva tehnološka dostignuća u poljoprivredi, razmenu iskustava,ali i za afirmaciju semberskog poljoprivrednika.

O značaju sajamskih manifestacija i umrežavanju privrednika, te zaštiti naših proizvoda, govorili su još i Staša Košarac, ministar spoljne trgovine u Savetu ministara BiH, te prestavnici Privredne komore Vojvodine i Banja Luke...

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći