MILENA, SEMBERSKA HEROINA: Devojci iz Ostojićeva kod Bijeljine život se u deliću sekunde promenio

B. MILOŠEVIĆ

23. 09. 2021. u 08:12

DA se za sreću treba uporno boriti i čekati je, a da nesreća dolazi iznenada i nepozvana, uverila se pre godinu dana Milena Božić (30) iz Ostojićeva kod Bijeljine, kada joj se, u deliću sekunde život promenio.

МИЛЕНА, СЕМБЕРСКА ХЕРОИНА: Девојци из Остојићева код Бијељине живот се у делићу секунде променио

USPEŠNA Milena pre nesreće, Foto Privatna arhiva

- Popodne, 23. septembra, nakon berbe, pomagala sam roditeljima da smestimo kukuruz u ambar, ali zbog nestanka električne energije, elevator je priključen na traktorski kardan.

Posao je bio gotovo završen, sagnula sam se da pokupim nekoliko razbacanih klipova, misleći da sam na bezbednoj razdaljini od kardana koji se okretao velikom brzinom. Moja duga kosa, vezana u rep, ne znam kako, prebacila se preko ramena na kardan, i sve je bilo gotovo u deliću sekunde.

Ovako danas, godinu dana kasnije, Milena Božić drhtavim glasom vraća film, na tih nekoliko sekundi, kada joj je poljoprivredna mašina, život pretvorila u pakao. Kardan je Mileni skinuo kompletan skalp sa glave, istrgnuo mišiće čela i slepoočnica, i arkadu levog oka. Hitno je prevezena u banjalučku bolnicu, gde su joj urađene dve operacije, ali skalp sa dugom, devojačkom kosom, nije se mogao vratiti.

- Držala sam tu njenu kosu sa mišićima koji su podrhtavali... Narednih desetak dana, ruke su mi se tresle u ritmu tih mišića. Htela sam da se ubijem, ali sam se setila da moram dočekati svoje dete kad se vrati - priča Milenina majka Miroslava.

Nakon Banjaluke, Milenino lečenje je nastavljeno na VMA u Beogradu, nakon čega je, kako kaže, počela njena samostalna borba duha i tela. Predstoji dugotrajna i neizvesna borba i brojne komplikovane operacije da Milena vrati svoj raniji izgled.

- Konsultovala sam brojne lekare-specijaliste u Americi, Australiji, Japanu, i nakon svega, odlučila se za minhensku bolnicu i lekara čije je poreklo sa naših prostora. On će uraditi rekonstruktivne zahvate na gornjem delu lica, nakon čega bi išla u Istanbul, gde bi se radio zahvat presađivanja kose - kaže Milena i dodaje da za ove operacije treba skupiti sumu od 100.000 evra.

POSLEDICE Devojka nakon nesreće i operacije, Foto Privatna arhiva

Ova hrabra devojka, diplomirani pravnik bez posla, uspešna sportistkinja, odlučila je, iako nerado, da potraži pomoć dobrih, humanih ljudi.

Prvi su reagovali lokalni sveštenici i otvorili humanitarni broj, na gradskom trgu je organizovan "Bazar za Milenu", studenti prikupljaju pomoć, SKUD "Lazarica" je u Centru za kulturu igrao za Milenino lečenje koje predstoji.

Povreda je malo poljuljala Milenine devojačke snove, ali ona ne odustaje da kad ozdravi, ima svoju porodicu, da se ostvari kao majka, jer, kako reče, majčinstvo je najlepša titula koju može da ima jedna žena.

RAČUN ZA POMOĆ

UZ Milenu su svim srcem, otac Krsto, brat Drago, i majka Miroslava koji veruju u njenu želju za oporavkom, ali se nadaju da neće zatajiti ljudska humanost da se obezbede sredstva za Mileninu operaciju.

Broj tekućeg računa za pomoć: 19957206001059064, i deviznog računa 391995726001059064 SWIFT CODE ABSBBA 22, na ime Milene Božić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?