OSTAJU IZA REŠETAKA: Zeljkoviću i ostalima određen pritvor

O. M.

18. 09. 2021. u 08:42

OKRUŽNI sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor direktoru Instituta za javno zdravstvo (IZJZ) Republike Srpske Branislavu Zeljkoviću, te direktorima firmi.

ОСТАЈУ ИЗА РЕШЕТАКА: Зељковићу и осталима одређен притвор

Foto: G. Š.

"ProControl" Slavku Bojiću i "Promedingu" Draganu Dubravcu, te direktoru turističke agencije "Travel 4 fun" Saši Markoviću, saopštio je Okružni sud u Banjaluci.

U saopštenju se navodi da je svima pritvor određen zbog bojazni da će boravkom na slobodi uticati na krivični postupak uništavanjem ili sakrivanje dokaza i uticajem na svjedoke.

Zeljković se tereti za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja tešku 790.000 KM. Bojić i Dubravac za pomaganje tog đela, kao i zloupotrebu u postupku javne nabavke, dok se Marković takođe tereti za pomaganje u zloupotrebi službenog položaja. Radilo se o postupcima javne nabavke medicinske opreme i sredstava za sprečavanje i suzbijanje KOVIDA 19. Nabavke je, preko navedenih firmi, sprovodio IZJZ. Radilo se ugovorima o kupovini medicinskih maski koje su nabavljane po ceni od 0,36 po komadu, a Institutu fakturisane po ceni od 6,9 po komadu. Zaštitna odela su nabavljana za 22,5, a Institutu fakturisana za 50 KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju