ZELJOVIĆ U BEKSTVU? U velikoj akciji policije u Banjaluci uhapšene tri osobe, traga se za direktorom Instituta za javno zdravlje RS

O. M.

15. 09. 2021. u 19:11

DIREKTOR Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković nedostupan je istražnim organima i smatra se da je u bekstvu, potvrdila je "Novostima" portparol Republičkog javnog tužilaštva RS Dragica Tojagić.

ЗЕЉОВИЋ У БЕКСТВУ? У великој акцији полиције у Бањалуци  ухапшене три особе, трага се за директором Института за јавно здравље РС

Foto: O.M.

U današnjoj akciji koju je po nalogu Tužilaštva RS, sprovela Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS uhapšeni su vlasnik turističke agencije "Travel 4 fun" Saša Marković, direktor firme "Promeding" Dragan Dubravac i direktor "Procontrola" Slavko Bojić, dok se za Zeljkovićem traga.

- Izvršeni su pretresi u više privatnih firmi, te u službenim prostorijama Instituta za javno zdravstvo RS. Kada su inpektori došli u Institut saopšteno im je da se direktor nalazi na sastanku. Međutim, tokom dana nije se vraćao na posao, niti je pronađen na kućnoj adresi. Smatra se da je u bekstvu i za njim se traga - rekao je izvor blizak istrazi.

U fokusu istrage su višemilionski poslovi Insituta sa pomenutim firmama koji su realizovani prošle godine tokom pandemije kovida 19. Institut je putem pregovaračkog postupka nabavljao zaštitne maske i drugu opremu od tih firmi, koje nisu imale dozvole za promet medicinskim sredstvima, iako se to navodilo kao uslov u tenderskoj dokumentaciji.

Tako su dva ugovora dodeljena firmi "Procontrol", a bila su "teška" 345.000 KM i 1,65 miliona KM bez PDV. Ugovor od 1,6 miliona je raskinut, jer nije ispoštovan rok isporuke. Sa "Travel 4 fun" Institut je sklopio ugovor vrijedan 2,38 miliona KM o nabavci zaštitne opreme. Kasnije je saopšteno da je ta agencija bila dio grupe ponuđača sa firmom "Promeding" iz Laktaša, koja ima dozvolu Agencije za lekove BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest