SANJA VULIĆ POKLOPILA KOMŠIĆA: Pokazao je da se u BiH ništa ne poštuje!

S. M.

13. 09. 2021. u 17:14

POSLANICA SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić rekla je za "Novosti" da je ponašanje predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića prilikom "nazovi poziva" ambasadora Srbije u BiH na razgovor jasan dokaz da se u BiH ništa ne poštuje i dodala da se iz oblasti spoljne politike odluke moraju donositi konsenzusom.

САЊА ВУЛИЋ ПОКЛОПИЛА КОМШИЋА: Показао је да се у БиХ ништа не поштује!

Foto: S.M.

- Šta više reći o hibridu koji isključivo i samo uspeva na obali Miljacke, kakav je Željko Komšić - upitala je Vulićeva, ističući da je "na sceni diletantizam".

Ona je dodala da "matica Srbija uvek bira odgovorne i savesne ljude na sve pozicije, pa tako i za ambasadore".

- Dokaz da se ne poštuje baš ništa u ovoj takozvanoj zemlji su i ovi pritisci čoveka kakav je Komšić. Za sve te uzaludne godine po raznim funkcijama Komšić i njegovi saradnici nisu savladali osnove diplomatskog protokola. Profesionalizam je nepoznat pojam za konvertita kakav je Komšić - rekla je Vulićeva povodom Komšićevog poziva ambasadoru Srbije u BiH Aleksandru Đorđeviću na hitan sastanak zbog hapšenja Edina Vranja, osumnjičenog za ratne zločine.

Ona je poručila da Komšić ili ne poznaje diplomatske protokole ili misli da se prema Srbiji može ponašati bahato i kako mu padne na pamet.

- Pošto su mu se stranka raspada i najavljuje neki imaginarni kongres, sad se pravi neka galama po medijima i privlačenje pažnje jer ništa drugo i ne zna,  smatra Vulićeva.

Ona je dodala da su ambasador Srbije i svi predstavnici Srbije prijatelji Republike Srpske i to će tako ostati, te da Srbija u diplomatiju šalje iskusne diplomate koji ne pristaju na bilo kakav diletantizam.

Ambasador Srbije u BiH Aleksandar Đorđević saopštio je da su medijski napisi da je "odbio" da se sastane sa predsedavajućim Predsedništva BiH Željkom Komšićem netačni, zlonamerni i usmereni na generisanje neprijatnosti Ambasade Srbije u Sarajevu, što je u najmanju ruku nekorektno i nedobronamerno.

BONUS VIDEO -  ŠEST "MIGOVA" DOČEKALO ANGELU MERKEL: Sigurno nebo tokom posete nemačke kancelarke Srbiji

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije