MILAN PUCAO TAJKUNU U USTA?

S. M.

13. 09. 2021. u 06:37

MILAN Reljić (52) iz Banjaluke, svedok pokajnik u predmetu "Trezor" koji se godinama vodi pred pravosuđem Srpske, osumnjičen je da je pre 16 godina u Zagrebu u usta pucao banjalučkom biznismenu LJubomiru Gladoviću (60) i tako ga pokušao ubiti.

МИЛАН ПУЦАО ТАЈКУНУ У УСТА?

FOTO: Depositphotos

Naime, bez navođenja Reljićevog identiteta, zagrebačka policija saopštila je da su rasvetlili pokušaj likvidacije Gladovića, kojem je 2005. u stanu u Novom Zagrebu pucano u usta, a zatim su ga napadači ostavili misleći da je mrtav.

Za ovaj napad terete slovenačkog državljanina (61), ali i bosanskohercegovačkog, čiji identitet nije saopšten, a hrvatski mediji objavili su da je u pitanju Reljić.

Policija iz Hrvatske saopštila je da su slučaj istraživali uz međunarodnu policijsku saradnju s kolegama iz Nemačke i BiH.

Prema sumnjama policije, 2005. godine oko osam sati u Zagrebu u ulici Vajdin venac, u nameri da ubije Gladovića, navodno je Reljić došao ispred stana na šestom spratu stambene zgrade, u kojem je Gladović u to vreme stanovao, čekajući trenutak njegovog izlaska.

Foto Nezavisne

Radenko Reljić

Nakon što je, kako se sumnja, dočekao taj trenutak, ugurao ga je ponovo u stan, srušio i udarao ga rukama i nogama po telu. Potom je, sumnja se, državljanin Bosne i Hercegovine najverovatnije iz automatskog pištolja s prigušivačem ispalio jedan hitac u glavu Gladovića i teško ga ranio, te se dao u bekstvo, odnoseći ujedno sa sobom i Gladovićevu torbicu u kojoj je bio novac, uz dokumente. Gladović ima i državljanstvo Hrvatske i živi na Rabu.

DOBACIO - "MRTAV SI"

Predmetom "Trezor", gde je Reljić bio svedok pokajnik, obuhvaćeno je više optuženih za pljačke u kojima je ukradeno oko dva miliona maraka. Podsećanja radi, 2018. godine je optuženi u ovom predmetu Siniša Straživuk optužio Reljića da je "plaćeni ubica" te da je učestvovao u likvidacijama u Zagrebu i Banjaluci. Spekulisalo se i da je Reljić tokom izlaska iz sudnice navodno dobacio Straživuku: "Mrtav si".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)