SADA I KOMŠIĆ UDARA NA SPC: Paranoično upozorava na prekrajanje granica, smeta mu poseta Joanikiju

Tanjug

11. 09. 2021. u 22:28

PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva BiH Željko Komšić optužio je danas srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da aktivno učestvuje u jednom projektu koji, kako tvrdi, ima za cilj prekrajanje granica i destabilizaciju celog regiona.

САДА И КОМШИЋ УДАРА НА СПЦ: Параноично упозорава на прекрајање граница, смета му посета Јоаникију

Foto: Tanjug/Bojan Štekić/Jutjub/Dnevne novine Dan

- Aktivnosti koje Srpska pravoslavna crkva (SPC) sprovodi u Crnoj Gori imaju politički karakter, otuda i podrška tome. Već kroz određene najave vidimo nameru da se takve aktivnosti prebace i u Bosnu i Hercegovinu, što nimalo ne iznenađuje i bilo je potpuno očekivano - tvrdi Komšić, komentarišući izjave nakon susreta Dodika i mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije izjavio je danas da je Dodik bio glas razuma iz RS prema Crnoj Gori, kao i glas mira i bratskog pomirenja.

- Posebno nam je drago što smo danas dočekali političara koji više decenija ima veliki uticaj, a koji nije mogao prisustvovati ustoličenju, ali nije propustio priliku da čestita taj čin - rekao je mitropolit Joanikije.

Dodik je poručio da je narod u Republici Srpskoj i Srbiji uvek spreman da razgovara o svemu što je potrebno da se pomogne narodu u Crnoj Gori i da rešava probleme.

BONUS VIDEO: MONASI SAČUVALI MIROSLAVLjEVO JEVANĐELjE: Manastir Rača kod Bajine Bašte bilo je na udaru mnogih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati