STEVANDIĆ: Napadi na Dodika, mitropolita Joanikija i lidere Srba u Crnoj Gori imaju za krajnji cilj slabljenje Srbije

S. M.

02. 09. 2021. u 12:46

SINHRONIZOVANI napadi na Dodika i funkcionere Republike Srpske, mitropolita Joanikija i lidere Srba u Crnoj Gori imaju za krajnji cilj targetiranje i slabljenje Srbije, smatra predsednik US-a Nenad Stevandić.

СТЕВАНДИЋ: Напади на Додика, митрополита Јоаникија и лидере Срба у Црној Гори имају за крајњи циљ слабљење Србије

Foto: Ujedinjena srpska

On tvrdi da su usklađeni napadi na Dodika, Joanikija i Srbe u Crnoj Gori. Stevandić je u emisiji „Dobro jutro Srbijo” na Hepi televiziji izjavio da je u poslednjih 10 godina Srbija izrasla u regionalnog diva i garanta svih Srba van matice, a posebno u Republici Srpskoj, jer je potpisnik i garant Dejtonskog sporazuma.

– Bošnjačka politika je potpuno derealizovana i regionalno odbačena od velikih igrača i pokušava da političkim prošenjem kod velikih sila i povezivanjem sa omrznutim i kriminalizovanim Đukanovićem, opstane u političkoj orbiti, ali je taj stereotip srbofobne inercije već oslabio i uvenuo – istakao je Stevandić.

On tvrdi da je radikalizam u bošnjačkom rukovodstvu dobio paničan zamah sa nesagledivim posledicama po mir, jer iz Sarajava i Podgorice stižu poruke da su spremni na incidente i sukobe.

- A već su sa Hrvatskom i Srbijom potpuno uništili korektne odnose. Ukoliko od nelegalnog visokog predstavnika za to isprose podršku, to bi mogao biti i kraj Bosne i Hercegovine. Republika Srpska, i pored svih političkih razlika i loših odnosa među predsednicima političkih partija i blokova, ostaje jedinstvena u odbrani svojih prava – zaključio je Stevandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)