INJAC: Đukanović da doprinese miru i bezbednosti

V.K.

29. 08. 2021. u 14:20

OPASNA poruka predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da će se pojaviti 5. septembra na Cetinju među protivnicima ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru dodatno je usijalo atmosferu podno Lovćena.

ИЊАЦ: Ђукановић да допринесе миру и безбедности

Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Ona je u suprotnosti sa stavovima iznesenim u zajedničkom saopštenju sa sednice Saveta za odbranu i bezbednost kojom je on samo dva dana ranije predsedavao.

Na to je juče ukazala ministarka odbrane Olivera Injac, koja je i lično prisustvovala toj sednici.

- Izjava Đukanovića kojom je najavio spremnost da se pridruži protestima, ukoliko se ne odustane od ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 5. septembra, nedvosmisleno  dovodi u sumnju njegovo zalaganje za implementaciju zaključaka Saveta za odbranu i bezbednost, jer se ne može razumeti kao težnja za smirivanje tenzija i društvene radikalizacije u Crnoj Gori, navela je Injac, dodajući da politizacija verskih pitanja nije put crnogorskog razvoja i prosperiteta.

- Politički akteri koji politizuju verska pitanja i odluke, odnosno pristupaju im kao litičkim i koriste ih za sopstvenu političku agendu, ne promovišu vrednosti dijaloga i tolerancije, kao primarnim za evropski put Crne Gore. Kao ministar u Vladi Crne Gore zadužen za resor odbrane, pozivam predsednika države da doprinese da mir i bezbednost Crne Gore budu prioritetna vrednost bez izuzetka.

BONUS VIDEO

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)