STIGAO NOVI KONTINGENT VAKCINA U SRPSKU: Isporučeno 25.000 doza druge komponente "Sputnjika V"

S.M.

01. 09. 2021. u 15:53

U REPUBLIKU Srpsku danas je isporučeno još 25.000 doza druge komponente vakcina Sputnjik V koje su nabavljene za imunizaciju stanovništva Republike Srpske protiv Kovid-19, a za koje je sredstva obezbedila Vlada Republike Srpske.

СТИГАО НОВИ КОНТИНГЕНТ ВАКЦИНА У СРПСКУ: Испоручено 25.000 доза друге компоненте Спутњика В

Foto: Vlada RS

Reč je o novoj isporuci vakcina ruskog proizvođača u sklopu realizacije ugovora koji Institut za javno zdravstvo Republike Srpske ima sa veleprometnikom „Krajinagroup“.

Do sada je, uključujući i ovu isporuku, na ovaj način u Republiku Srpsku stiglo ukupno 274.300 doza prve i druge komponente ove vrste vakcina. Nove količine vakcina dopremljene su u skladište uvoznika u Banjoj Luci, a po završetku procedura biće upućene zdravstvenim ustanovama širom Republike Srpske za nastavak procesa revakcinacije protiv virusa korona.

Podsećamo, prema uputstvima proizvođača, revakcinacija drugom komponentom vakcine Sputnjik V može se uraditi u periodu od 21 do 90 dana nakon vakcinacije prvom komponentom.

Zdravstvene ustanove u RS raspolažu dovoljnim količinama vakcina protiv Kovid-19 više proizvođača, a Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS i Institut za javno zdravstvo RS još jednom pozivaju građane da se, ukoliko već nisu, što pre vakcinišu protiv virusa korona i na taj način zaštite svoje zdravlje, u cilju što sveobuhvatnije imunizacije stanovništva.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo RS, zdravstvenim ustanovama je sa 30. avgustom 2021. godine isporučeno 280.609 prve i 198.156 druge doze vakcina protiv Kovid-19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)