ŽENA LAŽIRALA TRUDNOĆU I POROĐAJ: Nezapamćeni slučaj obmane otkriven u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske

O. MATAVULj

03. 08. 2021. u 06:08

U UNIVERZITETSKOM kliničkom centru Republike Srpske otkriven je nezapamćen slučaj lažiranja trudnoće i porođaja od strane žene koja je mesecima obmanjivala muža koji je ostao u šoku kada je, pri pokušaju prijave deteta, saznao da je prevaren.

ЖЕНА ЛАЖИРАЛА ТРУДНОЋУ И ПОРОЂАЈ: Незапамћени случај обмане откривен у Универзитетском клиничком центру Републике Српске

Foto D. Pozderović

U celi slučaj uključili su se banjalučka policija i tužilaštvo. Sumnja se i da je prevarantkinja određeno vreme zaista provela unutar UKC RS gde se pod nerazjašnjenim okolnostima krila, šaljući mužu slike i poruke, što je predmet dalje istrage.

U PU Banjaluka navode da su im slučaj "lažiranja poroda" prijavili radnici UKC RS.

- Policijski službenici su preduzeli sve neophodne mere i radnje, o čemu su 29. jula tužilaštvu podneli izveštaj o preduzetim merama. Takođe, i Centru za socijalni rad Banjaluka je dostavljena dokumentacija o navedenom događaju - rekli su PU Banjaluka.

Prevara je otkrivena nakon što je muž dovezao suprugu u UKC radi porođaja. Zbog restrikcija vezanih za virus korona nije mogao ući u bolnicu, da bi mu ona kasnije javila da se porodila i da je sve prošlo bez problema. Navodno mu je i slala fotografije bebe, a srećni otac je organizovao slavlje povodom rođenja deteta.

Klupko se počelo odmotavati kada je muž otišao u Gradsku upravu da upiše novorođenče. Međutim, dokumenti nisu bili odgovarajući, pa je pozvan UKC da im dostave novi zahtev.

Ubrzo se ispostavilo da beba, sa navedenim imenom i prezimenom, nije rođena u UKC i o svemu je obaveštena policija. Ispostavilo se da ni doktorka koja je bila potpisana na otpusnoj listi iz bolnice, na UKC ne radi mesecima. Nejasno je i kako je uspela devet meseci da lažira trudnoću, a da muž to ne zna.

ODGOVORI SLEDE

ODGOVORE u vezi sa ovim nezapamćenim slučajem zatražili smo i od UKC Republike Srpske. Iz službe za informisanje najavili su da će se o svemu oglasiti u utorak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZDRAVLJE JE NAJVEĆE BOGATSTVO: Možemo da izgradimo zdraviji, pravedniji i održiviji svet