"BRANILI SMO KUĆE OD VATRE SVE DO ZORE": Na teritoriji opštine Gacko izbilo više šumskih požara, vatrogasci sumnjaju na podmetanje

D. C.

02. 08. 2021. u 15:46

GATAČKI vatrogasci dva dana vode veliku borbu sa nekoliko šumskih požara, a samo za sat vremana imali su prijave da je vatra izbila na pet različitih lokacija.

БРАНИЛИ СМО КУЋЕ ОД ВАТРЕ СВЕ ДО ЗОРЕ: На територији општине Гацко избило више шумских пожара, ватрогасци сумњају на подметање

Foto: D.C.

Kako kaže komandir Vatrogasne jednice Gacko Aleksa Vučković zbog načina kako su izbijali sumnjaju da se radi o namernom podmetanju.

- Samo za nekih 60 minuta dobili smo pet poziva sa pet različitih lokaliteta što nas dovodi do zajključka da se radi o piromanu koji je išao redom i palio. Bila je takva situacija da nismo znali šta je prioritet i gde da šaljemo ljude. Ipak, važno je da smo uspeli spasiti domaćinstva – istakao je Vučković.

Vatra je ozbiljno pretila domaćinstvim au selima Šume i Rudo Polje.

- Najkritičnije je bilo u Rudom Polju gde je vatra ušla među kuće, ali smo, na sreću, uspeli i to da pogasimo – dodao je Vučković.

Pripadnici Vatrogasne jednice Gacko zajedno sa meštanima uspešno su intervenisali u selu Šume.

- Noć je bila strašna. Branili smo kuće sve do zore, a gorelo je na na nekoliko frontova. Zajedno sa vatrogascima tek oko 6 ujutro stavili smo vatru pod kontrolu istako je Risto Milošević iz sela Šume.

Od pet šumskh poažara dva su i dalje aktivna, kod sela Šume i Ruda Glavica ali ne prete kućama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024