"NOVOSTI" SAZNAJU: Robija za sve koji Srpsku i Srbe nazovu genocidnim!

S. M.

26. 07. 2021. u 21:15

"NOVOSTI" saznaju da će jedna od izmena zakona koju su dogovorili ideri Srpske danas u Banjaluci biti da ko god nazove Republiku Srpsku ili srpski narod genocidnim ide u zatvor.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Робија за све који Српску и Србе назову геноцидним!

Foto: S. Mišljenović

Ovo će biti predloženo kroz izmene Krivičnog zakona RS na sednici u petak 30 jula.

Podsećamo, lideri političkih partija iz Republike Srpske zaključili su da srpski predstavnici u institucijama BiH, odnosno Predsjedništvu, Savetu ministara i Parlamentu BIH ne odlučuju.

To znači da srpski predstavnici neće povući iz institucija, ali da neće učestvovati u radu i donositi odluke dok se ne reši pitanje nametnutog zakona o zabrani negiranja genocida u BiH.

Jedan od zaključaka sastanka je da se u proceduru biti upućena dva zakona. Takođe, dogovoreno je da se na sednici NSRS koja će biti u petak nađu zakoni a sednica će biti zatvorena za javnost.

Zaključci koji su danas usvojeni

  • Politički predstavnici iz RS odbacuju nametnute odluke visokog predstavnika i smatraju ga neprihvatljivim i ništavnim.
  • Smatramo da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama BiH - Predsedništvu BiH, Parlamentarnoj skupštini i Savetu ministara.
  • Odbacuje se svako nametanje na nivou BiH i ne postoji legalni visoki predstavnik jer nije izabran u skladu sa procedurama i odbacuje se saradnju s njim.
  • Na sastanku je bilo reči i o drugim aktivnostima koje će biti u narednom periodu.
  • Preko poslaničkih klubova biće upućena dva zakona vezana za ovu tematiku, a reč je o krivičnim zakonima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (24)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!