BILO JE GORE I OD POPLAVA 2014.! Zabrinuti meštani Modriče saniraju štetu od poplava (FOTO)

Vid Blagojević

17. 07. 2021. u 19:31

NEVREME praćeno kišom, grmljavinom i blažim vetrom, u petak veče zahvatilo je podrčje opštine Modriča. Tada su poplavljene glavne ulice u centru grada, podrumske prostorije u stambenim zgradama, kućama, zelena pijaca, poslovni objekti i garaže.

БИЛО ЈЕ ГОРЕ И ОД ПОПЛАВА 2014.! Забринути мештани Модриче санирају штету од поплава (ФОТО)

Foto: Vid Blagojević

Od jutros oko 3 časa kada je prestala kiša, pune ruka posle u Modriči imaju Civilna zaštita, zatim mašine i vozila, Vatrogasne jedinice Modriče, vatrogasci iz Rafinerije ulja, mehanizacija preduzeća „Vodovod i Kanalizacija„ i „Komunalac“. Od ranih jutarnjih časova rade na ispumpavanju vode iz podruma, čišćenju ulica od blata i mulja i proštopavanje kanalizacine mreže. Građani se uglavnom bore sa posledicama poplava u poslovnim prostorima i kućnim garažama.

- Celu noć smo dežurali. Kiša je stala oko 3 časa i voda je počela da se povlači. Za nekoliko časova vode nije bilo na ulicama, ali je ostao mulj. Odmah smo preduzeli sve mere da se ulice očiste, angažovali smo deset pumpi za izbacivanje vode iz garaža i podruma. Još tri velike pumpe smo dobili kao pomoć iz Šamca. Proglasili smo Stanje pripravnosti i u skaldu sa tim zatražićemo pomoć od svih nivoa vlasti Republike Srpske. - rekao je Jovica Radulović načelnik opštine Modirča.

Modriču je danas posetio i Milan Novitović direktor uprave Civlne zaštite Republike Srpske koji je u razgovoru sa načelnikom Radulovićem obećao pomoć Modriči.

- Sve ono što je načelnik Modriče iskazao kao potrebu za ovakve situacije sutra će biti dopremljeno. Moram pohvaliti opštinu Modirču da se u teškoj situaciji odgovorno ponela. Sobziorm na najave većih padavina narednih dana, mi smo u Upravi civilne zaštite pripremili 80 ljudi koji su u svakom trenutku spremni se staviti na raspolanje bilo kojoj lokalanoj zajednici. Zajedno sa rukovodstvom Modriče zatržićmo od Vlade RS da Modirča dobije pomoć za sanaciju šteta od ovih poplava - obećao je Novitović.

Građani su još u neverici posle nevremena koje je za dva časa poplavilo grad i nanelo im veliku materijalnu štetu . U svim stambenim zgradama podrumi su puni vode. Vatrogasci neprestano rade na izbacivanju vode iz podruma.

- Ja sam 30 godina u Modirči i ovo do sada nisam doživela. Za samo jedna čas mi nismo mogli ući u našu zgradu, jer je podrum bio pun vode. Preživela sam dve velike poplave, čini mi se da je ovo bilo gore i od poplava iz 2014.godine - kaže Joka Lakić iz ulice Cara Lazara u centru Modriče.

Opštinske ekipe su na terenu radi utvrđivanje šteta od sinošnjeg nevremena na području opštine Modirča. Pojedinačne štete su velike i kako je rekao načelnik Jovica Radulović opština će učiniti sve da se oštećnim građanima pomogne u saniranju šteta. Modričane u ovom trenutku najviše brine vremenska prognoza koja predviđa padavine i u naredna tri dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili