PRETE LI SRBIJI POPLAVE? Sektor za vanredne situacije: Uputili smo upozorenje

Novosti online

17. 07. 2021. u 14:01

NEZAPAMĆENE poplave pogodile su pojedine delove Zapadne Evrope. Sa druge strane, RHMZ danima upozorava na jake pljuskove u Srbiji. Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije preduzeo je mere opreznosti.

ПРЕТЕ ЛИ СРБИЈИ ПОПЛАВЕ? Сектор за ванредне ситуације: Упутили смо упозорење

Foto: A. Stevanović

- U skladu sa upozorenjem RHMZ-a, Sektor za vanredne situacije uputio je upozorenje svim svojim organizacionim jedincama da u svojim lokalnim štabovima za vanredne situacije preduzmu mere pojačanog stepena opreznosti i spremnosti nadležnih komunalnih službi i ostalih subjekata koji su osposobljeni za reagovanje u vanrednim situacijama, a u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama koje sa sobom mogu doneti - kažu za medije iz Sektora za vanredne situacije.

Kako dalje navode, ono što se trenutno preduzima, a tiče se reagovanja, pripadnici Specijalističkih timova biće stavljeni u pripravnost, ukoliko bude takvih najava od RHMZ-a, kako bi se brzina reagovanja smanjila i adekvatno reagovalo.

Naglašavaju da građani treba da prate sva obaveštenja i savete zvaničnih institucija i nadležnih organa i lokalnih štabova za vanredne situacije.
- Sektor za vanredne situacije sačinio je Porodični priručnik za ponašanje u vanrednim situacijama koji je besplatno dostupan na sajtu Sektora za vanredne situacije gde je jasno definisano i opisano ponašanje i reagovanje građana na elementarnu nepogodu, u ovom slučaju i na poplave - dodaju.
Upitani da li se poplave, nakon što su pogodilo Evropu, očekuju i kod nas, odgovaraju:
- Za sada pratimo najave RHMZ-a i u stalnom smo kontaktu sa "Srbijavodama", takođe pratimo situaciju i u okruženju, te ćemo u skladu sa tim delovati i reagovati.
Naglašavaju da građani treba da prate sva obaveštenja i savete zvaničnih institucija i nadležnih organa i lokalnih štabova za vanredne situacije.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!