PARE ILI NAJDRAŽE ŠALJEMO U KESAMA! Policija Doboja privela grupu zbog sumnje na krivično delo iznude

V. BLAGOJEVIĆ

17. 07. 2021. u 19:40

POLICIJA Doboja privela je juče Jova Šakotu (45), Nikolinu Šakotu (21), Aleksandru Radović (20) sve iz Bratunca i Zorana Miljić (50) iz Vlasenice, zbog sumnje na krivično delo iznude.

ПАРЕ ИЛИ НАЈДРАЖЕ ШАЉЕМО У КЕСАМА! Полиција Добоја привела групу због сумње на кривично дело изнуде

Foto Vid Blagojević

Prema nezvaničnim informacijama, oni su 30. juna ove godine u jutarnjim časovima probudili Mirjanu Cindrijan (68) u selu Gnionica, opština Vukosavlje i uz pretnju tražili od nje 150.000 franaka. U suprotnom će joj, kako su joj pretili, doneti na kućni prag sina Nenada i unuku Elenu mrtve u crnim vrećama.

- Za J. Š. postoji osnovana sumnja da je uz određenu novčanu naknadu angažovan od strane drugog lica da uputi pretnje oštećenom licu sa područja opštine Vukosavlje i da od istog iznudi 150.000 franaka, nakon čega je lično angažovao lica sa inicijala Z. M., N. Š. i A. R.

Sa istima se odvezao do porodične kuće oštećene, zapretivši joj da pripremi navedeni iznos novca te da će mu ako to ne uradi ubiti članove uže porodice i poslati mu njihova raskomadana tela - saopštila je Dragana Kerkez, portparol Policijske uprave Doboj.

Foto Arhiva

U selu Gnionica meštani su još uvek šokirani događajem, jer kako kažu tako se nešto nikada do sada ovde nije desilo. Mirjana je 41 godinu radila u Švajcarskoj, želela je da se vrati u rodni kraj i da uživa u penziji. Sada je blizu odluke da napusti Gnionicu i da se nikada više ne vrati.

- Bilo je 6.50 kada sam otvorila vrata i na pragu ugledala dve devojke i sredovečnog muškarca. Pitala sam ko ih ko su i šta žele. Rekli su mi da su iz Banjaluke i da treba da im dam 150.000 franaka ili će mi doneti u crnim vrećama ubijene sina Nenada i unuku Elenu. Ja sam se onesvestila, nisam imala glasa, nisam mogla nikog zavati. Oni su nakon toga otišli - još u šoku priča Mirjana.

- Kad sam došla sebi, prvo sam pozvala sina Nenada u Švajcarskoj i rekla mu šta se desilo. On mi je rekao da odmah sve prijavim policija. Još uvek živim u strahu. Policija me dnevno obilazi i hvala joj, a ja sam stalno u kući pod ključem - priča Mirjana Cindrijan.

BRZA REAKCIJA POLICIJE

I U opštini Vukosavlje sve je zaprepastio događaj brutalne iznude, a posobno pretnja ubistvom sina i jedanaestogodišnje unuke.

- Ovako nešto se kod nas nije nikada dešavalo. Šokiran sam i moram odati priznanje našoj policiji koja je veoma brzo i efikasno reagovalo kada su u pitanju ovi kriminalci i ucenjivači - kaže Borislav Rakić, načelnik opštine Vukosavlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju