ŠAMAC STAO NA NOGE: Vratili dugove, razvijaju opštinu, sledi izgradnja slobodne ekonomske zone (FOTO)

V. BLAGOJEVIĆ

15. 07. 2021. u 18:35

OPŠTINA Šamac godinama nema narodnog poslanika u Skupštini Republike Srpske, pa je samim tim uskraćen za profilisanje potreba ove opštine u parlamentu Srpske.

ШАМАЦ СТАО НА НОГЕ: Вратили дугове, развијају општину, следи изгрaдња слoбоднe eкoномске зoне (ФОТО)

Foto: V. Blagojević

Zahvaljujući dobroj saradnji opštinskog menadžmenta Šamca sa poslanicima sa ovog područja, Šamac ima dobru vezu sa NSRS. Narodni poslanika potpredsednik PDP Jelena Trivić stavila se na raspolaganje Šamcu za iskazivanje svih potreba u Skupštini, kako bi se ubrzao razvoj opštine.

- Šamac ima ozbiljnog načelnika i stručan tim saradnika, što je izuzetno zanačajno za lokalnu zajednicu. Zahvaljujući radu u interesu Šamca, načelnik Milićević je uspeo da vrati nasleđene dugove opštine. Otvorio je opštinu prema novim investicijama, a uskoro se očekuje još jedna ozbiljna investicija koja će da omogući zapošljavanje novih 150 radnika - rekla je Jelena Trivić prilikom posete opštini Šamac.

U razgovoru Trivićeve i načelnika Milićevića jedna od dominantih tema bila je zaživljavanje slobodne ekonomskae zone. Šamac za taj projekat ima perspektivu, prostor i infrastrukturu:

- Ovo što ima Šamac ima opštine Pirot, koja je najveća slobodna ekonomska zona u Srbiji i koju je načelnik Milićević već posetio. Verujem da će otvaranje slobodne ekonomske zone biti realizovano veoma brzo. U Šamcu su mnogi projekti do sada kvalitetno realizovani i to najbolje cene građani – konstatovla je Trivićeva.

Načelnik opštine Šamac, Ćorđe Milićević, istakao je da je sa Jelenom Trivić razgovarao pre svega kao sa ekonomistom o perspektivama razvoja opštine i mogućnostima razvoja Šamca u teškoj ekonomskoj situaciji.

- Narodni poslanik Jelena Trivić je iskazala punu podršku našoj opštini. zato sam je upoznao sa pozitivnim ekonomskim parametarima opštine. Uspeli smo mnogo da uradimo u oblasti socijalne zaštite, pružajući podršku svakom novorođenom detetu, finansiramo vantelesnu oplodnju, obezbedili smo prevoz osnovcima i srednjoškolcima, studentima stipendije. Kad sam prvi put izabran za načelnika opštine nasledio sam ogromne dugove, ali smo to uspeli da saniramo. Obezbedili smo više od dva miliona maraka bespovratnih sredstava iz različitih fondova, koje ulažemo u infrastrukturne projekte i ukupni rzavoj Šamaca - rekao je Milićević

Po svim parametrima Šamac je stao na noge i novim projektima ima šansu da iskoristi svoj geografski položaj, opštine koju samo reka Sava deli od Evropske unije. Rezultate rada vide građani, pa prema nekima istraživanjima u ovom trenutku načelnik Šamca Đorđe Milićević ima više od 70% podrške građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)