RAZLIČITI,ALI RAVNOPRAVNI: Borba za bolji položaj invalidnih osoba u pet gradova BiH

B. MILOŠEVIĆ

14. 07. 2021. u 17:46

U OKVIRU projekta “Zajednica različitih,ali ravnopravnih građana” koalicija organizacija osoba sa invaliditetom grada Bijeljine “Kolosi” organizovala je okrugli sto “Sva lica pristupačnosti”.

РАЗЛИЧИТИ,АЛИ РАВНОПРАВНИ: Борба за бољи положај инвалидних особа у пет градова БиХ

Foto B: Milošević

Kampanja “Ravnopravno-različiti” ukazuje na izazove i probleme u inkluziji osoba sa invaliditetom, i zagovara poboljšanje njihovog statusa, kroz saradnju sa lokalnim vlastima u pet gradova - Sarajevu, Tuzli, Banja Luci, Trebinju i Bijeljini.

Sve analize pokazuju da je evidentan napredak u oblasti pristupačnosti osoba sa invaliditetom na području grada Bijeljine, ali da još dosta toga treba uraditi.

- Izgrađen je lift u Domu zdravlja, u upotrebi je električno vozilo koje služi za prevoz invalidnih osoba, a urađen je i prilagođeni pristup Gradskom parku. Tu su još i inkluzivno igralište, teretana na otvorenom, platforma za invalide-ribolovce na lokalitetu Švapska ada, kao i pristup za invalide u Osnovnoj školi “Sveti Sava”.

- Na području grada Bijeljine imamo 10.000 osoba sa invaliditetom, a oko 1.000 njih su teško pokretni - kaže Milorad Jović, sekretar koalicije “Kolosi” iz Bijeljine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna