DOZVOLA ZA GASIFIKACIJU BIJELJINE : sklopljen dogovor o izgradnji gasovodne mreže

B. Milošević

09. 07. 2021. u 15:39

DOGOVOR između gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića i generalnog direktora Srbijagasa predviđa značajnu infrastrukturnu aktivnost u tom gradu.

ДОЗВОЛА  ЗА  ГАСИФИКАЦИЈУ  БИЈЕЉИНЕ : склопљен договор о изградњи гасоводне мреже

foto: B. Milošević

- Danas je istorijski dan za grad Bijeljinu, danas smo dobili građevinsku dozvolu za izgradnju preko 300 kilometara gasovodne mreže unutar Bijeljine, kao i transportni magistralni gasovod na relaciji Bijeljina-Šepak - istakao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović na sastanku sa generalnim direktorom "Srbijagasa" iz Novog Sada Dušanom Bajatovićem.

- Velika je stvar, da ćemo do kraja godine imati prve priključke na gas na području Bijeljine, što bi ugasilo Gradsku toplanu, najvećeg zagađivača vazduha, i naši sugrađani bi ove zime mogli da prodišu punim plućima - rekao je Petrović.

foto: B. Milošević

-Daćemo sve od sebe, da se priključivanje završi već u septembru, i Bijeljina bi bila prvi gasifikovani grad u Republici Srpskoj, rekao je Dušan Bajatović, i dodao, da je cilj na osnovu strateške odluke Vlade Srbije i Republike Srpske, da se gradi gasovod na relaciji Beograd-Banja Luka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!