OPET NAS BOMBARDUJU, OVAJ PUT NEISTINOM: Dodik se osvrnuo na izjavu šefa britanske diplomatije o Srebrenici

Novosti online

09. 07. 2021. u 14:44

PREDSEDAVAJUĆI Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je neke od najvećih zločina koje čovečanstvo pamti počinila imperija čiji je Dominik Rab danas ministar, ali imperijama se ne sudi i one računaju na zaborav, štaviše rade vredno na njemu.

ОПЕТ НАС БОМБАРДУЈУ, ОВАЈ ПУТ НЕИСТИНОМ: Додик се осврнуо на изјаву шефа британске дипломатије о Сребреници

Foto: Novosti

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu britanskog ministra spoljnih poslova Velike Britanije Dominika Rab da je, kako kaže, genocid u Srebrenici bio jedan od najgorih zločina koji se dogodio na prostoru Evrope nakon Drugog svetskog rata, Dodik je odgovorio da britanski ministar i ostali svetski moćnici neće i ne žele da o događajima u Srebrenici govore činjenicama.

- Zato nas opet bombarduju, ovoga puta neistinom koju su napisali za nas isto onako kako su je pisali za milione nevino pobijenih širom sveta u britanskim kolonijalnim pohodima - rekao je Dodik.

Bilo bi, kaže, lekovito da na primer za te žrtve organizuju dane sećanja umesto što to rade za žrtve Srebrenice, ali samo one muslimanske.

- Verovatno računaju da srpskih žrtava neće imati ko da se seća ako nastave politiku prisilnog prekrajanja istorije. Ne znam za njih, ali kod Srba ne postoji način da na silu ili zaborave ili nauče istoriju koju oni pišu - naveo je Dodik.

On je rekao da to potvrđuje vitalnost našeg sećanja koje je izdržalo komunističku represiju, pa će izdržati i ovu globalističku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna