ŠERANIĆ OBIŠAO MALIŠANE SRPSKE KOJI SE NALAZE U BEČIĆIIMA: Deci omogućiti razvoj osećaja pripadnosti

S. M.

09. 07. 2021. u 13:20

MINISTAR zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić istakao je značaj projekta socijalizacije dece iz osetljivih kategorija, kako bi im bio omogućen razvoj osjećaja empatije, pripadnosti vršnjačkoj grupi i afirmacije njihovih potencijala.

ШЕРАНИЋ ОБИШАО МАЛИШАНЕ СРПСКЕ КОЈИ СЕ НАЛАЗЕ У БЕЧИЋИИМА: Деци омогућити развој осећаја припадности

FOTO: Novosti

Šeranić, koji je danas u Bečićima u poseti četvrtoj ovogodišnjoj smeni od 137 dece iz devet opština i gradova iz Srpske, izrazio je zadovoljstvo što je u prilici da provede vreme sa ovim mališanima, te da se uveri da im je vreme kvalitetno ispunjeno.

- Već 19. godinu smo omogućili deci iz Srpske da dođu na more, da se druže, stiču nova prijateljstva, ali i da prođu važnu fazu socijalizacije, što je jedan od najznačajnijih ciljeva ovog projekta, rekao je Šeranić.

On je naveo da je više od 27.000 dece prošlo kroz projekat, koji jedan od najboljih i najhumanijih u Srpskoj, te da u ovom poduhvatu učestvuje i veliki broj volontera, vaspitača i koordinatora.

Direktor Fonda za dečiju zaštitu Republike Srpske Nedeljko Jović rekao je da o kvalitetu i značaju projekat najbolje govori njegovo trajanje dugo gotovo dvije decenije.

Jović smatra da je novac uložen u ovaj projekat iskorišten na pravi način.

- Pružamo direktnu uslugu deci, razgovaramo o njihovim problemima, te ćemo se truditi da u narednom periodu ovakvih projekata bude i više, rekao je Jović.

Smiljana Velimir iz Laktaša, majka dečaka sa smetnjama u razvoju, rekla je da nije prvi put da borave u Bečićima u okviru ovog projekta, te da je za njenog mališana od velikog značaja boravak na moru među vršnjacima.

- Znače nam mnogo ove aktivnosti, jer je u prvom planu druženje, igranje i pjevanje, rekla je Velimirova.

Deca su za ministra i ostale goste uz pomoć vaspitača i animatora, koji rade sa njima tokom boravka, izvela priredbu i pokazala svoje pevačke i druge talente i veštine, a koje razvijaju na radionicama tokom boravka u Bečićima. Ovom prilikom ministu Šeraniću je uručen i poklon u vidu portreta koji su nacratala deca.

Jedinstveni projekat "Socijalizacija dece Republike Srpske" ponovo se ove godine realizuje, nakon prošlogodišnje pauze koju je uslovila pandemija virusa korona. Uz razumevanje i finansijsku podršku Vlade Srpske, planirano je da u ovoj godini u okviru programa na more otputuje ukupno 12 smena, odnosno grupa dece i odraslih, u periodu od 6. juna do 22. septembra.  Projekat će obuhvatiti do 2.000 učesnika, od kojih 80 odsto dece, a organizacija je prilagođena epidemiološkoj situaciji, uz poštovanje svih preventivnih mera, s ciljem zaštite zdravlja dece.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći