"SUZUKI" IZGOREO NAKON UDARA: Darko Miljuš (30) poginuo u stravičnoj nesreći u blizini Prijedorske petlje

O. MATAVULj

28. 06. 2021. u 06:08

DARKO Miljuš (30) iz Banjaluke, otac dvogodišnjeg deteta, poginuo je, a njegov šurjak Savo Ponjević (33) je povređen u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u blizini Prijedorske petlje u Banjaluci.

СУЗУКИ ИЗГОРЕО НАКОН УДАРА: Дарко Миљуш (30) погинуо у стравичној несрећи у близини Приједорске петље

Saobraćajna nesreća kod Prijedora / Foto Glas Srpske

Miljuš je bio suvozač na "suzukiju" kojim je upravljao Ponjević, dok je za volanom "pežoa" bio Predrag Kovjenić (49) iz Prnjavora. Do tragedije je došlo oko 22 časa, na putu Banjaluka - Klašnice, kada je vozač "suzukija" velikom brzinom otpozadi udario u "pežo".

Od siline udara Miljuš i Ponjević su katapultirani s motocikla, koji se zapalio, a potom su pali i klizili se putem. Očevici kažu da su obojica ležala na putu pored motocikla koji se pretvorio u buktinju. Došlo je i do eksplozije, a vatra je zahvatila delove tela jednog od povređenih, pa su ga šokirani prolaznici doslovno polivali vodom i gasili. Koliko je motocikl snažno udario u automobil svedoči i činjenica da vozač "pežoa" nije uspevao odmah da zakoči, već se zaustavio 30 metara od mesta udara i to nakon što se zabio u stub ulične rasvete.

- Čuli smo strašan prasak, a onda videli zapaljeni motor kako klizi putem, a za njim i dva tela. Odlomljeni delovi leteli su na sve strane. Nešto je puklo, motor je goreo. Dotrčalo je nekoliko ljudi i počeli su da gase požar, pokušavajući da pomognu mladićima. Jedan je davao znake života, a drugi je nepomično ležao. Bilo je jezivo - ispričao je očevidac tragedije.

Svedoci kažu da je isti motocikl, pre tragedije, više puta prolazio tom deonicom. Išao bi prema Laktašima, pa bi se okrenuo i vraćao ka Banjaluci, što je više puta ponavljao.

- U vreme nesreće motor je išao prema Laktašima. Ali, išao je polako jer se tu nalazi stacionirani radar. Čim je prošao radar, vozač je dodao gas. Povećavao je brzinu i onda otpozadi udario u automobil. To je bilo jezivo - pričaju očevici.

Portparol OJT Banjaluka Maja Đaković Vidović kaže da je uviđaj na mestu nesreće izvršio dežurni tužilac Siniša Vranješ, zajedno sa inspektorima saobraćajne policije.

SVESTAN I STABILAN

NAKON nesreće Savo Ponjević je sanitetom prevezen u Urgentni centar UKC RS gde mu je ukazana pomoć. Hospitalizovan je na Klinici za anesteziju i intenzivno lečenje i trenutno je stabilan.

- Pacijent je primljen sa povredama donjih i gornjih ekstremiteta i povredama glave. Zasada je stabilan, ali ostaje na daljem lečenju - rekao je dežurni lekar dr Siniša Mirković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!