"TRION TEL" KAŽNJENA SA 100.000 KM: Regulatorna agencija za komunikacije izrekla kaznu zbog nelegalne mreže

S.M.

21. 06. 2021. u 16:04

REGULATORNA agencija za komunikacije (RAK) po službenoj dužnosti je izrekla novčanu kaznu u iznosu od 100.000 KM korisniku dozvole "Trion tel" iz Banjaluke, zbog puštanja u rad javne elektronske komunikacione mreže na području ovog grada, bez potrebnih dozvola.

ТРИОН ТЕЛ КАЖЊЕНА СА 100.000 КМ: Регулаторна агенција за комуникације изрекла казну због нелегалне мреже

Foto: Trion Tel

Ova firma je kažnjena zbog puštanja u rad javne elektronske komunikacione mreže i/ili delova te mreže na područjima utvrđenim pravosnažnim rešenjima Urbanističko-građevinskog inspektora-koordinatora grada Banjaluke, a bez pribavljene odgovarajuće upotrebne dozvole izdate od nadležnog organa, saopšteno je iz RAK.

Na ovaj način Agencija je naložila korisniku dozvole "Trion tel" da obustavi pružanje javnih telekomunikacionih usluga kroz sporne delove mreže na period od tri meseca od dana prijema rešenja. 

Foto: A.Cavić

- Agencija će u okviru svoje nadležnosti i dalje nastaviti da prati poštovanje propisanih pravila i propisa u sektoru telekomunikacija, te preduzimati odgovarajuće mere s ciljem zaštite interesa krajnjih korisnika - poručeno je iz RAK.

Inače "Novosti" su ranije pisale da je mreža komapnije "Trion Tel" pod lupom inspekcije grada jer se sumnja da je nelegalno postavljena. Ovo je potvrdila i urbanističko-građevinska inspekcija grada Banjaluka koj je u prošlogodišnjoj inspekciji utvrdila da je kompanija "Trion tel" optičku mrežu na teritoriji Banjaluke postavljala bez građevinske dozvole, zbog čega je doneseno 30 rešenja o rušenju tih optičkih kablova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)