DOSTOJNI ĆIRILA I METODIJA: Ugljevički centar za kulturu obeležio krsnu slavu

V. Mitrić

24. 05. 2021. u 22:20

CENTAR za kulturu "Filip Višnjić" iz Ugljevika lomljenjem slavskog kolača i prigodnom svečanošću proslavio krsnu slavu - Svetih Ćirila i Metodija

ДОСТОЈНИ ЋИРИЛА И МЕТОДИЈА: Угљевички центар за културу обележио крсну славу

Foto: V. Mitrić

Direktor ove kulturne ustanove, koja je po programima u vrhu, ne samo u RS i BiH, Predrag Vujević, čestitao je zaposlenima krsnu slavu istakavši da su "Sveti Ćirilo i Metodije zaslužni za početak slovenske duhovnosti i kulture".

Vujević je najavio da će Centar za kulturu od sledećeg meseca krenuti sa ugljevičkim kulturnim letom pod sloganom “Četvrtkom u osam”.

- Radićemo napolju manje pozorišne predstave, književne večeri, koncerte svih žanrova muzike a nastavićemo da se bavimo izdavačkom delatnošću - rekao je Vujević.

U okviru Centra za kulturu radi Škola glume podeljena u dve grupe, od čega prvu grupa čine juniori i kadeti a drugu seniori.

Krajem jula pokrenućemo sedmu po redu Likovnu koloniju "Ugljevik 2021" koja se održava pod blagoslovom episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotija u kojoj će učesnici biti akademski slikari koji će držati besplatnu Školu slikanja za decu od pet do 15 godina.

- Besplatni svi sadržaji u Centru za kulturu u Ugljeviku,gde smatraju da je zadatak države, da li na republičkom ili lokalnom nivou da učini veliki napor da u vreme kad su građani bombardovani takozvanom kič kulturom omogući pristup kvalitetnoj kulturi - poručio je Vujević.

Program Centra za kulturu je obrazovan a ne komercijalan, pa je njegova misija da se poboljšaju i izgrađuju kulturne navike kod sugrađana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)