JUNACI NAŠE SVAKODNEVICE : Arno Gujon o dobitnicima priznanja "Najplemenitiji podvig godine"

S.V. -D.B.M.

04. 04. 2024. u 12:49

- NAJPLEMENITIJI podvig godine" se dodeljuje decenijama i pokazuje koliko je humanost živa u srpskom narodu, ne samo u Srbiji već u celom regionu i dijaspori - rekao je Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, povodom dodele priznanja "Najplemenitiji podvig godine", koje dodeljuju "Večernje novosti".

ЈУНАЦИ НАШЕ СВАКОДНЕВИЦЕ : Арно Гујон о добитницима признања Најплеменитији подвиг године

N. Skenderija i D. Milovanović

- Svake godine imamo dobitnike iz svih tih zemalja. Mnogo mi je drago što obraćamo pažnju na ljude koji su heroji svakodnevice i koji pokazuju da plemenitost i solidarnost i te kako žive, i te kako su prisutni u Srba i u današnje vreme kad mislimo da je sve uzaludno. Oni pokazuju da nije baš tako i da treba da verujemo u čovečanostvo i sve te lepe vrednosti koje nas čine ljudima i boljim iz dana u dan - rekao je Gujon.

Dodao je da je Matija Bećković jednom rekao da je najplemenitiji podvig godine "srpska Legija časti".

- To jeste tako i mislim da, s obzirom na dugogodišnju tradiciju ovog dodeljivanja i ljudske kvalitete svih laureata, možemo da ih poredimo. Čini mi se da je "Podvig" prevazišao sve što se dodeljuje u drugim zemljama. Velika je to stvar za srpski narod, Srbiju i sve dobre ljude koji su dobitnici ovih priznanja -zaključio je Gujon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona