MUP SRBIJE O "PODVIGU" VATROGASACA: Priznanje za nesebičnu pomoć i i požrtvovanost!

Z.U.

03. 04. 2024. u 17:44

Vatrogasci-spasioci, pripadnici Specijalističkih timova za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, dobitnici su zlatne plakete za Najplemenitiji kolektivni podvig, koju tradicionalno svake godine u sklopu akcije „Najplemenitiji podvig godine“ uručuje kompanija „Večernje novosti“.

МУП СРБИЈЕ О  ПОДВИГУ  ВАТРОГАСАЦА: Признање за несебичну помоћ и и пожртвованост!

Foto D. Milovanović

Pripadnici Specijalističkih timova za spasavanje iz ruševina iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Niša, Užica, Vranja i Bora na svečanosti u Skupštini grada Beograda, ovo priznanje dobili su za nesebičnu pomoć koju su pružili ugroženima u razornom zemljotresu, koji je 6. februara prošle godine pogodio istok Turske.

Njih 45 i službeni pas Zigi danima su, gotovo bez odmora, učestvovali u potrazi za preživelima, ali i telima nastradalih. Iz ruševina su spasili tri života, među njima i sedamnaestogodišnju devojku.

Vođa Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Davor Vidović kazao je da je ponosan što je prepoznat rad i plemenitost ovog tima, koji je za sobom ostavio velike podvige i dobra dela.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)