OKO 100 LOVACA UČESTVOVALO U HAJCI U IVANJICI: Vuk im bio na nišanu, ali je vešto umakao

V. Ilić

29. 02. 2024. u 15:27

OKO stotinu lovaca dva lovačka udruženja - "Čemernica" iz Ivanjice i "Kozomor" iz Nove Varoši, učestvovalo je u jučerašnjoj hajci na vuka u ataru sela Katići na obroncima planine Mučanj.

ОКО 100 ЛОВАЦА УЧЕСТВОВАЛО У ХАЈЦИ У ИВАЊИЦИ: Вук им био на нишану, али је вешто умакао

Strpljivi Čekaće sledeću sezonu lova, Foto privatna arhiva

Zverka je čak, kako su nam lovci kazali, u jednom trenutku bila na nišanu jednog od lovaca, ali je uspela da umakne prošavši kroz "liniju lovaca". Zato se puške nisu oglašavale, za razliku od prošlonedeljnog lova kada je jedan vuk ustreljen.

Hajka je organizovana poslednjeg dana dozvoljenog lova u sezoni, jer je čopor vukova, koji čine, kako se veruje, četiri jedinke, u prethodnih godinu dana naneo veliku štetu domaćinstvima ivanjičkih sela podno Mučnja.

Foto Privatna arhiva

- Vukovi su samo u našem lovištu zaklali tridesetak lovačkih pasa, kidisali su na torove sa ovcama i na domaće životinje, a stradalo je i mnogo sitnih preživara u lovištu. Ono što je neverovatno jeste da tokom ovih lovnih dana nismo primetili srneću divljač, tako da je jasno i da je ona ugrožena od vukova. Zato smo rešili da organizujemo, u više navrata, lov na ovu zverku - ispričao nam je Milić Tripković, stručno lice za gazdovanje lovištem u Ivanjici.

Tokom jučerašnje hajke, lovci su zapravo u dva navrata, kako se to kaže, pokrenuli vuka, ali je oba puta lukava zver uspela da im pobegne. Jednom lovcu se predator ukazao, ali na daljini od oko 300 metara, pa nije imalo svrhe pucati, dok je drugi put vuk ušao u "liniju lovaca", pa je bilo opasno koristiti pušku.

Foto Privatna arhiva

PROŠLE NEDELjE BILO VIŠE SREĆE

U HAJCI prošle nedelje smo imali više sreće. Odstreljena je jedinka (na slici gore). Nadali smo se da će tako biti i ovoga puta, jer je bilo oko stotinu lovaca. Bili smo dobro organizovani, imali dobre čeke, ali vuk je mudra životinja i teško ga je odstreliti. Posao nam je otežalo to što nema snega, pa nismo mogli da pratimo tragove... Do nove sezone odlažemo puške, a do tada samo želimo da budu što dalje od naših domaćinstava - kazao nam je Milić Tripković. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!