UZ NJIH SVAKI RECEPT USPEVA: Šest trikova za savršeni čizkejk, poslednji mnogi ne znaju, a ključan je

Tatjana Marković

29. 08. 2024. u 12:00

AKO volite čizkejk, sigurno ste isprobali gomilu recepata, i možda ste se sreli sa nekim od čestih problema - podloga se mrvila, želatin stvrdnuo, krem jednostavno nije bio kako treba?

УЗ ЊИХ СВАКИ РЕЦЕПТ УСПЕВА: Шест трикова за савршени чизкејк, последњи многи не знају, а кључан је

Foto: Shutterstock

 Evo trikova za savršeni čizkejk koji uspeva svaki put!

1. Podloga

Mrvljeni keks i istopljeni puter napraviće savršenu podlogu, ali kada ih stavite u kalup, iskoristite dno čaše da baš, baš jako utisnete mešavinu u njega. Na taj način, dok se bude hladila u frižideru, podloga vašeg čizkejka će postati kompaktna i neće se mrviti.

2. Masnoća je važna

Čizkejk je bogat, luksuzan desert s razlogom, i ako recept predviđa korišćenje punomasnih sastojaka, nemojte da eksperimentišete sa manje masnom pavlakom ili sirom. Nećete dobiti krem savršenog ukusa i teksture ako napravite ovu grešku. Dakle, nikada ne menjajte sastojke čizkejka manje masnim.

Foto: Jutjub/Printskrin/

3. Temperatura je važna

Bilo da pravite pečeni, ili čizkejk koji se ne peče, neka svi sastojci budu sobne temperature. Ovo naročito važi za maslac, jaja i sir, jedino bi pavlaka za šlag trebala da bude iz frižidera.

4. Trik za pečenje

Ako pravite čizkejk koji se peče, uvek je dobro da na dno rerne stavite posudu sa vodom. Ona pomaže da se vaš čizkejk peče ravnomerno, i da se ne isuši.

5. Jedan "krug" nožem

Svaka domaćica zna trenutak nervoze, kada bi čizkejk trebalo izvaditi iz kalupa. Bilo da ste pravili pečeni, ili čizkejk koji se samo hladi, jedan "krug" nožem oko ivica omogućava da se lako izvadi u jednom komadu, i izgleda baš kako treba.

Foto Shutterstock

6. Ne servirajte odmah

Ovaj trik mnogi zaborave, a kao i svaka hrana, i čizkejk ima svoju savršenu temperaturu serviranja. Za hladnu varijantu ovog popularnog kolača, izvadite ga iz frižidera najmanje 20 minuta pre serviranja, kako bi imao idealan ukus. Prijatno!

(Stvar ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
TA KUĆA JE STVARNO UKLETA Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku

"TA KUĆA JE STVARNO UKLETA" Majci i ocu prerezao grkljan, pa sebi isekao vene: Novi detalji porodične tragedije u Čačku

PRVI rezultati istrage tragedije koja je otkrivena u subotu ujutru u porodičnoj kući u blizini „Slobodine“ raskrsnice u Čačku, govore da je Vladimir Čarapić (47) nožem preklao vrat svojoj majci Mili (72), a potom i svom ocu Neđu (79). Zatim je sebi istim sečivom naneo više uboda po grudima i stomaku, a na kraju je prerezao vene leve ruke i tako na smrt iskrvario.

07. 12. 2025. u 13:36

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

SLUČAJNO SAM SAZNAO DA IMAM LEUKEMIJU : Bivšem voditelju Pinka život se preko noći okrenuo