STAVITE ODMAH DUPLU MERU, TOPE SE U USTIMA: Fenomenalni čupavci
NEODOLjIVI i slatki, prste da poližete.
Foto Shutterstock
Potrebno:
Za biskvit:
* 3 jaja
* 10 kašika šećera u prahu
* 13 kašika ulja
* 16 kašika glatkog brašna
* 120 ml mleka
* 1 prašak za pecivo
Za čokoladni preliv:
* 150 g crne čokolade
* 200 ml mleka
* 150 g putera
* 200 g kokosa, za oblaganje
Priprema:
Izmešajte šećer i puter u penastu smesu, pa dodajte jaja i mleko. U pripremljenu smesu prosejte brašno i prašak za pecivo. Dobro promešajte drvenom kašikom ili lopaticom.
Zagrejte rernu na 180 stepeni, kvadratni pleh (oko 25x35 cm) obložite papirom za pečenje i sipajte smesu. Pecite oko pola sata i testirajte čačkalicom da li je biskvit gotov. Ako ispadne, biskvit je spreman.
Biskvit ohladiti i iseći na kockice. Otopite čokoladu na pari s puterom i mlekom. Umočite biskvit u čokoladu, uvaljajte u kokos i stavite na čist papir za pečenje i ostavite da malo odstoji.
(Trpeza)
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
ĐAK NASMEJAO SRBIJU: Evo kako je na kontrolnom odgovorio na pitanje o nazivu naše HIMNE: "Detetu bih dao DESETKU"
GREŠKE iz školskih svezaka ponekad umeju da izmame najšire osmehe, što potvrđuje i situacija u kojoj se našao jedan mališana iz Srbije. Sve je počelo kada je njegova mama na internetu podelila njegove odgovore sa kontrolnog zadatka iz predmeta Svet oko nas. Jedan od njih oduševio je korisnike društvenih mreža.
05. 12. 2025. u 11:27
Komentari (0)