SOČNA, KREMASTA I NE PEČE SE: Keks torta sa 2 čokoladna fila, gotova očas posla (VIDEO)

Novosti online

23. 01. 2024. u 19:30

Danas je toliko jednostavno napraviti tortu, jer postoje recepti koji olakšavaju i onim domaćima kojima slatkiši i ne idu od ruke.

СОЧНА, КРЕМАСТА И НЕ ПЕЧЕ СЕ: Кекс торта са 2 чоколадна фила, готова очас посла (ВИДЕО)

Foto: Printskrin Jutjub/ Fatto in Casa da Alba

Nekada je za torte bilo potrebno da se peku kore i prave komplikovani filovi, ali recepti za poslastice bez pečenja postaju sve popularnije, jer ne samo da se lako spremaju, već je i ukus fantastičan. Mi vam predlažemo da isprobate i keks tortu sa dve vrste čokolade koja će vas sigurno oduševiti. 

Sastojci:

400 g maskarponea ili krem sira

500 ml slatke pavlake 
80 g šećera u prahu
150 g bele čokolade
150 g nutele
200 ml mleka
400 g keksa

Foto: Printskrin Jutjub/ Fatto in Casa da Alba

Recept za keks tortu sa 2 čokoladna fila:

U posudi umutite krem sir (ili maskarpone) sa šećerom u prahu, pa dodajte slatku pavlaku i nastavite da mutite dok ne dobijete gust krem. Podelite na 2 jednaka dela. U jednu polovinu fila dodajte istopljenu belu čokoladu i lepo sjedinite mikserom. U drugu polovinu fila dodajte nutelu i sjedinite mikserom.

Umočite keks u mleko, pa poređajte na dno kalupa. Preko premažite polovinu nutela fila, pa opet poređajte keks koji ste umočili u mleko. Premažite polovinom fila sa belom čokoladom i poređajte keks koji ste umočili u mleko. Zatim ide preostali deo nutela fila (ostavite malo za gornji sloj), još jedan sloj keksa umočenog u mleko i preostali fil sa belom čokoladom. Poređajte još jedna red keksa umočenog u mleko i premažite nutela filom. Ukrasite rendanom čokoladom i stavite u frižider da se stegne nekih 4 sata. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

REĆI ĆU VAM U POVERENJU! Reakcija ruskih čelnika nakon što je u Beogradu himna Rusije prestala da se intonira tokom dodele medalja (VIDEO)